Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτωνΗράκλειο: Τρεις συλλήψεις για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων
Αλλά αυτό δεν είναι νόμισμα,
Αυτό είναι χαρτονόμισμα !
    Τρεις αλλοδαποί -δύο άνδρες και μια γυναίκα- συνελήφθησαν στο Ηράκλειο για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
    Πρόκειται για ένα 27χρονο από την Αλβανία, μια 21χρονη από τη Βουλγαρία και ένα 19χρονο επίσης από τη Βουλγαρία.
    Η 21χρονη εντοπίσθηκε την ώρα που αποβιβαζόταν από Ι.Χ. αυτοκίνητο οδηγούμενο από τον 27χρονο και κατά τη διάρκεια ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα οκτώ χαρτονομίσματα των δέκα ευρώ, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά, έχοντας όλα τον ίδιο σειριακό αριθμό.
    Επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης καθώς και το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.
    Από την έρευνα και την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, προέκυψε ότι ο 27χρονος και η 21χρονη είχαν προβεί κατ' εξακολούθηση σε συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα, αγοράζοντας προϊόντα μικρής χρηματικής αξίας από διάφορα καταστήματα του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου.
    Ακόμη από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι στη διακίνηση των πλαστών χαρτονομισμάτων εμπλέκονται ακόμα δύο άτομα και συγκεκριμένα ένας 50χρονος Έλληνας ο οποίος αναζητείται και ένας 19χρονος από τη Βουλγαρία, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ιεράπετρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας.
    Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου