Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Στις Φιλιππίνες ψάχνουν το θησαυρό της Ιμέλντα Μάρκος



Στις Φιλιππίνες ψάχνουν το θησαυρό της Ιμέλντα Μάρκος
    Μία ιστοσελίδα με πληροφορίες για τον χαμένο θησαυρό της Ιμέλντα Μάρκος αναμένεται να δημιουργηθεί τον επόμενο μήνα στις Φιλιππίνες.
    Περίπου 200 έργα τέχνης, τα οποία κατείχε η πρώην κυρία της χώρας, αγνοούνται. Ανάμεσά τους και πίνακες του Βαν Γκογκ, του Πικάσο και του Ρέμπραντ.
    Ο Αντριου ντε Κάστρο, της προεδρικής επιτροπής για τη χρηστή διακυβέρνηση, ανέφερε ότι σκοπός είναι να ενημερωθούν οι άνθρωποι για αυτό το θησαυρό, προκειμένου να τους βοηθήσουν να τα εντοπίσουν.
    Η επιτροπή έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ανάκτησης του παράνομου πλούτου που είχε συγκεντρώσει η οικογένεια του Φερντινάντ Μάρκος, του τελευταίου δικτάτορα της χώρας, αφού έκλεψαν δισεκατομμύρια δολάρια από το κράτος. Η χήρα του είχε γίνει γνωστή για τις υπερβολές της, καθώς μεταξύ άλλων είχε τεράστιες συλλογές παπουτσιών και κοσμημάτων.
    Την Πέμπτη, εμπειρογνώμονες κατέληξαν σε μία συνοπτική εκτίμηση των κοσμημάτων που κατασχέθηκαν, όταν η οικογένεια διέφυγε στη Χαβάη το 1986, όταν μπήκε ένα τέλος στη δικτατορία του Μάρκος έπειτα από δύο δεκαετίες. Σε αυτά, σύμφωνα με τον Guardian, περιλαμβάνονταν ένα διαμάντι αξίας τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και μία διαμαντένια τιάρα Cartier, με την αξία της να ξεπερνά τα 100.000 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου