Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

"Βρέχει" ρωσικές βόμβες στην περιοχή των τουρκομάνων



"Βρέχει" ρωσικές βόμβες στην περιοχή των τουρκομάνων
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
    Από το πρωί οι Τουρκαμάνοι της Συρίας άρχισαν να δοκιμάζουν την ρωσική οργή για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, χωρίς η Τουρκία να μπορεί να κάνει κάτι για να τους βοηθήσει.
    Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ (Hürriyet), από το πρωί άρχισαν εντατικοί βομβαρδισμοί στις περιοχές και στα χωριά των Τουρκομάνων της Συρίας, προκαλώντας μεγάλο πανικό και νέα κύματα εξόδου από τις περιοχές αυτές.
    Όπως αναφέρεται στην περιοχή του Keseb, ρωσικά βομβαρδιστικά βομβαρδίζουν συνεχώς ενώ και από έδαφος ακούγονται μεγάλες εκρήξεις, ίσως σημάδι για χερσαίες επιχειρήσεις του συριακού στρατού στην περιοχή. Ο ίδιος ο διοικητής των Τουρκομάνων της Συρίας, Zekerya Karsli, δήλωσε πως δέχονται επιθέσεις για την ανακατάληψη των περιοχών που είχαν περιέλθει στην εξουσία τους τις τελευταίες μέρες.
    Οι εντονότεροι βομβαρδισμοί γίνονται στην περιοχή του όρους Kızıldağ, όπου επικεντρώνονται οι ρωσικές επιθέσεις καθώς εκεί είναι συγκεντρωμένες οι περισσότερες δυνάμεις των Τουρκομάνων.
    Όπως φαίνεται η Αρκούδα άρχισε να δείχνει δόντια της, και ακόμα είναι η αρχή.

Τελεσίγραφο προς την Άγκυρα από τον ρώσο αρχιστράτηγο...
    Τελεσίγραφο προς την Τουρκία σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ έστειλε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergey Soygu, με το οποίο προειδοποιεί τους Τούρκους ότι η Ρωσία δεν θα ανεχτεί άλλη πρόκληση κατά των ρωσικών δυνάμεων που επιχειρούν στην Συρία.
    Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας αφού απέρριψε όλες τις τουρκικές αιτιάσεις για δήθεν παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από το ρώσικο αεροσκάφος, υπογράμμισε στους Τούρκους ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις πολεμικές της επιχειρήσεις στην Συρία και τίποτα δεν θα την εμποδίσει να πραγματοποιήσει τους στόχους της.
    Ήδη στην Άγκυρα επικρατεί κλίμα μεγάλης ανησυχίας για τις συνέπειες της κατάρριψης του ρώσικου αεροσκάφους. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τις δηλώσεις και του Ερντογάν και του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, που επέμεναν ότι δεν θέλουν να χαλάσουν τις σχέσεις της χώρας τους με την Ρωσία.
    Εντωμεταξύ τις επόμενες μέρες, όπως επισημαίνουν πολλές τουρκικές εφημερίδες κυρίως της αντιπολίτευσης, αναμένεται από ρωσικές πηγές να αποκαλυφτούν πολλά στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν τις στενές σχέσεις των Τζιχαντιστών με το τουρκικό καθεστώς.

"Καρφιά" κατά της Τουρκίας από το Ιράν
    Ευθεία επίθεση στην Τουρκία για την υπόθεση της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους, έκανε ο υπαρχηγός του ιρανικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Mesud Cezayiri.
    Ο Ιρανός στρατηγός απέρριψε ευθέως τις τουρκικές αιτιάσεις ότι δήθεν το ρωσικό αεροσκάφος είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι με δόλιο τρόπο επιτέθηκε ενώ το αεροπλάνο βρίσκονταν στον συριακό εναέριο χώρο.
    Παράλληλα ο Mesud Cezayiri κατήγγειλε ανοιχτά την Άγκυρα ότι υποκρίνεται πως δήθεν πολεμά τους Τζιχαντιστές, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο μεγαλύτερος συνεταίρος τους και χαρακτήρισε την συμμαχία των δυτικών χωρών εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου σαν… Yalanci, (γιαλαντζί,) συμμαχία.
    Η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ, είναι οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι των Τζιχαντιστών, όπως υποστήριξε ο Ιρανός στρατηγός και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την Ρωσία να ξεκαθαρίσει την Συρία από αυτό το καρκίνωμα.
   
Μάλιστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου