Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων διεκδικεί ο μαθητής με το ρολόι... βόμβα



ΗΠΑ: Αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων διεκδικεί ο μαθητής με το ρολόι... βόμβα
‘’ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΕΙ ΑΠ’ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ, ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ’’ !
    Ο μουσουλμάνος μαθητής που συνελήφθη στο σχολείο του στο Τέξας των ΗΠΑ επειδή είχε φέρει μαζί του ένα ψηφιακό ρολόι το οποίο είχε κατασκευάσει ο ίδιος και, σύμφωνα με την αστυνομία, έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό, ζητεί 15 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο δικηγόρος του.
    Ο Άχμεντ Μοχάμεντ, 14 ετών, συνελήφθη, ανακρίθηκε και κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα τον Σεπτέμβριο επειδή έφερε μαζί του στο σχολείο μια μικρή συσκευή που είχε κατασκευάσει ο ίδιος, η οποία αποτελείτο από μια ψηφιακή οθόνη και ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, την οποία ήθελε να δείξει στον καθηγητή του στο μάθημα τεχνολογίας.
    Μαθητής της τρίτης γυμνασίου στο σχολείο ΜακΆρθουρ του Ίρβινγκ, κοντά στο Ντάλας, ο Μοχάμεντ δέχθηκε μεγάλη υποστήριξη μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, όταν η αδελφή του ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του με χειροπέδες φορώντας ένα μπλουζάκι με τον λογότυπο της Nasa.
    Οι δικηγόροι του μαθητή απέστειλαν μια επιστολή στο σχολείο του στο Ίρβινγκ με την οποία απειλούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια: πέντε εκατομμύρια από το σχολείο και 10 εκατομμύρια από τις δημοτικές αρχές της πόλης.
    Σύμφωνα με την επιστολή, το συμβάν προκάλεσε «μεγάλο ψυχολογικό τραύμα» στον Μοχάμεντ.
    Οι δικηγόροι του αγοριού, γιου μεταναστών από το Σουδάν, ισχυρίζονται ότι το σχολείο, η αστυνομία και οι αρμόδιοι των δημοτικών αρχών παραβίασαν τα δικαιώματα του Μοχάμεντ κατηγορώντας τον ψευδώς, συλλαμβάνοντάς τον και «δυσφημίζοντάς» τον μόλις αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα.
    «Ο Άχμεντ έγινε προφανώς στόχος εξαιτίας της φυλής του, της καταγωγής του και της θρησκείας του», έγραψε η Κέλι Χόλινγκσγουορθ, μια από τις δικηγόρους του.
    Η οικογένεια του αγοριού δέχθηκε απειλές και αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της, αφού αποκαλύφθηκε η διεύθυνσή της. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Κατάρ, όπου ο Άχμεντ, τον οποίο δέχθηκε στον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα, έλαβε μια γενναία υποτροφία για τις σπουδές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου