Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Η Ρωσία δεν θεωρεί Χαμάς και Χεζμπολάχ τρομοκρατικές οργανώσεις – Ο Πούτιν στέλνει πυραύλους στην Συρία



Η Ρωσία δεν θεωρεί Χαμάς και Χεζμπολάχ τρομοκρατικές οργανώσεις – Ο Πούτιν στέλνει πυραύλους στην Συρία
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Νέα εστία σοβαρής και άκρως επικίνδυνης έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ με θέμα τις οργανώσεις Χαμάς και Χεζμπολάχ, τις διεθνείς κυρώσεις και τις ισραηλινές επιδρομές στην Συρία προκαλεί η νέα κόντρα μεταξύ των δύο χωρών με φόντο την Συρία και την διαμάχη στην περιοχή.   
    Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Ισραήλ, Αλεξάντερ Σέιν, αρνήθηκε να αποκαλέσει τις  οργανώσεις της Χαμάς και της Χεζμπολάχ ως τρομοκρατικές , δηλώνοντας ότι είναι «ριζοσπαστικές οργανώσεις που μερικές φορές προσκολλώνται σε εξτρεμιστικές πολιτικές απόψεις» σε συνέντευξη του στην ισραηλινή τηλεόραση, η οποία προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στο Τελ Αβίβ.
    Σε συνέντευξή του στο κανάλι 9, το οποίο είναι ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι στην ρωσική γλώσσα, ο Ρώσος αξιωματούχος  δήλωσε ότι «δεν θεωρούμε ότι αυτές οι οργανώσεις είναι τρομοκράτες».
    Την ίδια στιγμή «η Ρωσία σκοπεύει να αυξήσει την ικανότητα πολεμικής ικανότητας του συριακού στρατού», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προκαλώντας εκνευρισμό σε ολόκληρη την δύση και το Ισραήλ.
     «Στόχος μας για το άμεσο μέλλον είναι να αυξήσουμε  το επίπεδο και την πολεμική αποτελεσματικότητα και ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων  της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας, παρέχοντας την  ευκαιρία στις συριακές δυνάμεις να λειτουργούν αποτελεσματικά με στόχο  να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα»,  δήλωσε ο Πούτιν .
    Πρόσθεσε ότι η εμπειρία που αποκτήθηκε από την ρωσική  αμυντική βιομηχανία στην  Συρία ήταν «απολύτως ανεκτίμητη.» Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, έχουν  «αποκτήσει  μια διαφορετική ποιότητα
     «Ορισμένες μονάδες, που δημιουργήθηκαν πρόσφατα χρησιμοποιούνται πολύ αποτελεσματικά»,  σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
    Επιπλέον, οι πολεμικές επιχειρήσεις  στη Συρία έχουν φέρει μεγάλα οφέλη για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία , είπε ο Πούτιν.
     «Η χρήση  των τελευταίων μοντέλων των όπλων επέτρεψε να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν  σε συνθήκες πεδίου μάχης, κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές για την ποιότητα αυτών των νέων οπλικών συστημάτων. Γνωρίζουμε ήδη ότι αυτά είναι πλέον αξιόπιστα  όπλα για να λειτουργήσουν σε οποιασδήποτε συνθήκες μάχης»,  δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας .
    Παράλληλα, τόνισε ότι η Ρωσία σκοπεύει να καθιερώσει την ειρηνική πολιτική διαδικασία διακανονισμού μεταξύ όλων των πλευρών της Συρία.
    Πληροφορίες φέρουν το Ρώσο πρόεδρο να έχει παραδώσει στον Άσαντ πυραύλους S-300VM , ενώ καθυστερεί η σύμβαση με την Τουρκία για τους S-400 , καθώς ίδιες πληροφορίες φέρουν και την παράδοση 36 αεροσκαφών YAK -130 , όλα από παλαιότερη σύμβαση την οποία δεν είχε εκτελέσει η Μόσχα λόγω δυτικών πιέσεων.
    Αυτό είναι ένα από τα αντίποινα του Β. Πούτιν στις κυρώσεις της Δύσης, ενώ έπονται και άλλες παραδόσεις στο Ιράν ακόμα πιο εντυπωσιακές.
    Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός  ΥΠΕΞ A. Tillerson δήλωσε ότι «η Ρωσία πρέπει να επιλέξει μεταξύ των ΗΠΑ και της Δύσης ή του Άσαντ , του Ιράν και της Χεζμπολάχ, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση «προσέγγισης» των δύο υπερδυνάμεων στην Μέση Ανατολή».

    Απόδειξη, οι δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη που ταρακούνησαν το Ισραήλ. Στην ίδια συνέντευξη, που δημοσιεύθηκε  μεταφράστηκε από το Ινστιτούτο Μέσων Ανατολής (MEMRI), ο  Σέιν  αμφισβήτησε επίσης το επιχείρημα ότι ο ISIS μπορεί να εξομοιωθεί με την Χαμάς και την Χεζμπολάχ.
     «Το Ανώτατο Δικαστήριο [της Ρωσίας], μετά από έφεση της εισαγγελικής αρχής, ορίζει ως  τρομοκρατικές οργανώσεις αυτές τις οργανωμένες ομάδες  οι οποίες  προβαίνουν εκ προθέσεως σε τρομοκρατικές ενέργειες στο ρωσικό έδαφος ή είναι ενάντια στα ρωσικά συμφέροντα στο εξωτερικό», εξήγησε ο Ρώσος επιτετραμμένος .
    Παρά τις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, όλοι οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η Χαμάς και η Χεζμπολάχ, που είναι σύμμαχοι του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασάντ, δεν χαρακτηρίζονται από τους ίδιους ως τρομοκρατικές οργανώσεις.
    Ωστόσο η Χαμάς και η Χεζμπολάχ, ή κάποια από τα τμήματα τους, χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές οργανώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τον Καναδά και την Αυστραλία.
    Επισημαίνουμε ότι οι δύο χώρες έχουν εντελώς αντικρουόμενα συμφέροντα στην περιοχή και όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.
    Πριν δύο μήνες είχε ξεσπάσει νέα κόντρα μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ με θέμα την Συρία και την παρουσία στην εξουσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ και η κόντρα αυτή έχει προεκτάσεις σε εθνικιστικούς κύκλους που βεβήλωσαν ρωσική εκκλησία στο Ισραήλ .
    Άγνωστοι ακραίοι Εβραίοι ακτιβιστές ζωγράφισαν σατανικά σύμβολα με μαύρο και ασημί χρώμα στο εξωτερικό μέρος της ρωσικής Εκκλησίας του Αγίου Ηλία στην ισραηλινή πόλη της Χάιφα.
    Ο Ρώσος  Αρχιεπίσκοπος Μίροσλαβ Βίτιτς είχε χαρακτήρισε τις ενέργειες αυτές «βαρβαρότητα στο κατώτατο επίπεδο», αναφέρει ο ιστοχώρος της πόλης της Χάιφα και προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση και στην ρωσική εκκλησία.
    Ισραηλινοί αστυνομικοί είχαν επισκεφθεί την ρωσική εκκλησία και κατέγραψαν τις παράνομες ενέργειες των βανδάλων παρουσία του αξιωματούχου του ρωσικού προξενείου  στη Χάιφα.
    Το σκηνικό ανάμεσα σε Μόσχα και Τελ Αβίβ «φορτώνεται» συνεχώς και όλα προειδοποιούν ότι μια ενδεχόμενη νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή θα προκαλούσε άμεση αντίδραση των ρωσικών ή συριακών  αντιαεροπορικών πυραύλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου