Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ευθύτατη απειλή συμβούλου Ερντογάν κατά των Αμερικανών!



Ευθύτατη απειλή συμβούλου Ερντογάν κατά των Αμερικανών!
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Για «λάθος» που θα οδηγήσει σε νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες έκανε θρασύτατα ο Ιλνούρ Τσεβίκ, βασικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, απειλώντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα διστάσουν να πλήξουν στόχους των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία!
    Όπως μεταδίδει το ρωσικό Sputnik λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Πούτιν-Ερντογάν, άρα σε μια ακόμη απόδειξη ότι τα πράγματα δεν πήγαν τελικά και τόσο καλά ανάμεσα στις δυο πλευρές, ο προεδρικός σύμβουλος παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στο έδαφος έχει τόσο πολύ επιδεινωθεί, που δεν θα μπορούσε να αποκλείσει «κατά λάθος» πλήγμα τουρκικών πυραύλων κατά Αμερικανών…
    Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (CRI FM), όταν εκλήθη να σχολιάσει την παρουσία αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία δίπλα στις δυνάμεις του κουρδικού YPG τους οποίους οι Τούρκοι αποκαλούν ως «συριακή συνέχεια» του PKK, του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, που αποκαλεί «τρομοκράτες».
    Το ενδιαφέρον είναι ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Oda TV, ο δημοσιογράφος έκανε με τον ακόλουθο «αντικειμενικό» τρόπο την ερώτηση στον προεδρικό σύμβουλο: «Τί θα λέγατε στις ΗΠΑ; Λειτουργούν [οι Αμερικανοί στρατιώτες] ως ασπίδα για τους τρομοκράτες του PKK. Έχουν γίνει ασπίδα ώστε να μην μπορούμε να τους πλήξουμε».
    Και ο γεμάτος τεστοστερόνη σύμβουλος απάντησε: «Το δεδομένο ότι πήγαν εκεί δε σημαίνει τίποτα. Εάν οι τρομοκράτες του PKK συνεχίσουν να επιχειρούν στην Τουρκία και όπως γνωρίζετε ξεγλιστρούν [από τα σύνορα] στη βόρεια Συρία… διεισδύουν στη χώρα μας μέσω αυτής της περιοχής… θυμάστε τί συνέβη στο Daesh [ISIS];
    »Ένα βράδυ ξαφνικά πήγαμε… Φτάσαμε στην Αλ Μπαμπ. Το ίδιο ισχύει και για τη βόρεια Συρία. Εάν οι δυνάμεις μας προωθηθούν αρκετά μακριά και τα αμερικανικά θωρακισμένα οχήματα είναι ήδη εκεί… Θα μπορούσατε να δείτε αρκετούς πυραύλους να τους πλήττουν κατά λάθος».
Πόσες φορές πια να γράψεις το «μωραίνει Κύριος»; Καταντάει τετριμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου