Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Καλόγρια στην Τοσκάνη ερωτεύτηκε ντόπιο και έβαλε λουκέτο στο μοναστήρι


Καλόγρια στην Τοσκάνη ερωτεύτηκε ντόπιο και έβαλε λουκέτο στο μοναστήρι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Ένα γραφικό μοναστήρι του 17ου αιώνα στους λόφους της Τοσκάνης, αναγκάστηκε να κλείσει εξαιτίας της «ιστορίας αγάπης» μιας 40χρονης καλόγριας με έναν κάτοικο της περιοχής.
    Η μονή Convent of The Cappuccini Fathers στο Σανσεπόλκρο έχει κλείσει «οριστικά» σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η 40χρονη μοναχή εγκατέλειψε το μοναστήρι, στο οποίο απέμειναν μία 80χρονη καλόγρια και άλλες δύο εκπαιδευόμενες. Ο μικρός όμως αριθμός των εναπομεινάντων μελών δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε η αδερφή Μαρία, που ήταν πολύ αγαπητή στην περιοχή καθώς είχε μετατρέψει το μοναστήρι σε κοινοτικό κόμβο.
    Το μοναστήρι – αφιερωμένο στον Μπερνάρντο Τολομέι, έναν άγιο του 14ου αιώνα, που άνοιξε ξανά για το κοινό πριν από 4 χρόνια, προσφέρει 19 κρεβάτια στο κύριο κτίριο για τους προσκυνητές και έναν μεγάλο χώρο αφιερωμένο σε θρησκευτικές τελετές όπως γάμους και βαφτίσεις.
 Η καλόγρια ισχυρίζεται πως είναι πιο περίπλοκη η ιστορία
    Η αδερφή Μαρία, που ερωτεύτηκε έναν ντόπιο κάτοικο, δήλωσε στην La Repubblica: «Είναι πολύ στενοχωρημένοι, όπως κι εγώ» και πρόσθεσε πως το τέλος της εποχής της στο μοναστήρι δεν σχετίζεται με το υποτιθέμενο ειδύλλιο. Όπως είπε: «Ήθελαν να πουν αυτή την ιστορία, ας τους αφήσουμε να το κάνουν.  Αλλά η ιστορία είναι πολύ πιο περίπλοκη από ότι φαίνεται».
    Ο επίσκοπος του Αρέτσο, Ρικάρντο Φοντάνα, από την πλευρά του, δήλωσε: «Δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Υπήρξε μία παρέμβαση της Αγίας Έδρας και όλα τελείωσαν εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου