Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (30/11/2019)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (30/11/2019)
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
------------------------------------------
    Από οικονομικά νέα, άλλο τίποτα σήμερα! Ποιοι και πόσα θα πάρουν για κοινωνικό μέρισμα. Χτυπούν την πόρτα 20.000 προσλήψεις στο δημόσιο. Τα κέρδη(;;;)  μας από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Συνένωση ΕΦΚΑ με ΕΤΕΑΕΠ. Η ΕΚΤ δεν μας αφήνει να μειώσουμε το ύψος συναλλαγών με μετρητά από 500 σε 300 ευρώ! Πάλι καλά, που δεν έχουμε τίποτα σε…. αναδρομικά! Λάθος! Ξέχασα! Υπάρχει ανακοίνωση της ΕΑΑΣ για αυτό.
------------------------------------------
    Από όλα  αυτά, ένα δεν το καταλαβαίνω καθόλου. Από πού και ως πού, η άρνηση της ΕΚΤ στην μείωση των συναλλαγών με μετρητά είναι… συμφορά. Πώς το βλέπουν το θέμα οι άνθρωποι; Δηλαδή, να τα κάνουμε 300, μετά 150 και στο τέλος… 10; Πάντα τα μετρητά ήταν Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΔΥΝΑΜΗ στις συναλλαγές, και έτσι θα μείνει! Στην ΕΚΤ, φαίνεται πως το κατάλαβαν. Εδώ, μπήκαν σε ένα «καντεμάκι» και νομίζουν πως πρέπει να το συνεχίσουν μέχρι τέλους! Αγνοούν ένα βασικό. Πως το μυαλό, το έχουμε για να σκεφτόμαστε, και να προσαρμοζόμαστε στις όποιες συνθήκες, ανάλογα με την μεταβολή τους.
------------------------------------------
   «Τα βρόντηξε» ο διοικητής της 114 ΠΜ και παραιτήθηκε. Και καλά έκανε! Σίγουρα, για να ήταν διοικητήε Πτέρυγας Μάχης, είναι αξιόλογος αξιωματικός, αυτό δεν το συζητάμε. Όμως, πίσω από κάθε παραίτηση, εκτός από τους φανερούς λόγους που εμφανίζονται, υπάρχουν και κρυφοί, ατομικοί του παραιτούμενου. Μία ερώτηση: Πόσα συντάξιμα έτη είχε;  
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου