Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Θα το κάψω μάνα το πτυχίο!


Θα το κάψω μάνα το πτυχίο!
Από Γιώργος Τούλας
    Αν πίστεψες έστω και μια στιγμή τα λόγια του πρωθυπουργού προεκλογικά για αξιοκρατία, αξιοποίηση άξιων ανθρώπων, ευκαιρίες στους νέους, τότε απόψε γελάς. Ή μάλλον κλαις.
Κυριάκος Μητσοτάκης, προεκλογικά :
     Το να φέρεις έναν μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα να διοικήσει ένα νοσοκομείο είναι μιας μορφής μεταφορά τεχνογνωσίας από τον ιδιωτικό τομέα στο Δημόσιο. Γιατί πρέπει να είναι κακό αυτό; Τι προτιμά δηλαδή ο κόσμος, να διορίζουμε αποτυχημένους βουλευτές στα νοσοκομεία μας ή τεχνοκράτες οι οποίοι θα λογοδοτούν και θα αξιολογούνται με βάση το συγκεκριμένο αποτέλεσμα;”
    Έξι μήνες μετά διοικητής στο νοσοκομείο Καρδίτσας τοποθετείται ο 80χρονος Κωνσταντίνος Πατέρας πολιτευτής της ΝΔ, πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και των ΑΝ.ΕΛ και πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Τρικάλων, στον πρότερο έντιμο βίο του, μέτρησε και η τακτική αρθογραφία του για τον κ. Καρανίκα.
    Μιλώντας σε τοπικό ρ/σ των Τρικάλων (ράδιο Ζυγός) ο κ. Πατέρας ξεκαθάρισε πως θα κρατήσει το μισθό του διοικητή κι όχι τη σύνταξη που λαμβάνει.
    Βιογραφικά φυσικά είχαν καταθέσει πρόσωπα πολύ νεώτερα και με πολύ σχετικότερα προσόντα σε σχέση με τη θέση. Η απόλυτη διάψευση δηλαδή. Από τη μια οι φοβερές δεσμεύσεις, δια πρωθυπουργικών χειλιών και από την άλλη η τακτοποίηση. Το γνωστό παιχνίδι των δικών μας παιδιών.
    Η διαρκής γελοιοποίηση της λέξης αξιοκρατία, επιβράβευση της προσπάθειας, αναγνώριση ικανοτήτων. Σκέψου τώρα να είσαι 30 χρόνων, να έχεις φάει τα μάτια σου στα θρανία, τα έδρανα, τα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά. Χρόνια ατέλειωτα οικογενειακών θυσιών, προσωπικών θυσιών, ματαιώσεων.
    Για να εμφανίζεται ένας χορτασμένος από τη ζωή και τη διαπλοκή ογδοντάρης, συνταξιούχος και να κάθεται στην καρέκλα που δικαίως διεκδικούσες. Τι μπορεί να σε κρατήσει σε αυτή τη χώρα πες μου; Τι μπορεί να μη σε κάνει να σκίσεις αύριο το πρωί τα πτυχία σου; Να πάψεις μια για πάντα να πιστεύεις σε αυτή την παρωδία που ονομάζεται πολιτικό σύστημα αυτής της χώρας;
    Γιατί να συνεχίσει να μεγαλώνει κανείς παιδιά στην Ελλάδα σήμερα; Για να καμαρώνουν τον κ. Πατέρα, στη δύση της ζωής του να τους κόβει το νήμα της ελπίδας με τις ευλογίες του κ. Κικίλια; Αλήθεια τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου