Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Δρέσδη: Άρπαξαν 1 δισ. από μουσείο! - Η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών


Δρέσδη: Άρπαξαν 1 δισ. από μουσείο! - Η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών
    Συναγερμός έχει σημάνει στη Δρέσδη της Γερμανίας καθώς, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, θησαυροί αξίας περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ έγιναν καπνός. Πρόκεται για τη ληστεία με τη μεγαλύτερη λεία όλων των εποχών. 
    Μία ομάδα ανδρών έκλεψε αμύθητους θησαυρούς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας από τον «Πράσινο Θόλο», όπως ονομάζεται το γερμανικό μουσείο, στο οποίο βρίσκεται η μεγαλύτερη έκθεση θησαυρών στην Ευρώπη.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, οι ληστές άρπαξαν αρκετά κοσμήματα αντίκες και διέφυγαν με λιμουζίνα.  Σύμφωνα με την αστυνομία της Δρέσδης, το προσωπικό ασφαλείας στο μουσείο παρακολούθησε live τη ληστεία μέσα από τις κάμερες και στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία! Οι άνδρες ασφαλείας δεν ήταν οπλισμένοι και για το λόγο αυτό δεν παρενέβησαν, όπως αναφέρεται.
    Οι ληστές φέρεται να απενεργοποίησαν την ηλεκτροδότηση στο μουσείο, προτού μπουν. Οι ληστές πρέπει να ήταν μικρόσωμοι και κατάφεραν να μπουν στο κτήριο μέσα από ένα στενό παράθυρο, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ. «
Έβαλαν στο μάτι το ιστορικό μέρος της συλλογής με κοσμήματα και άλλα πολύτιμα έργα τέχνης», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Focus. Οι θησαυροί του μουσείου χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα.
    Η εφημερίδα Bild μεταδίδει ότι οι ληστές μπήκαν από αυτό το παράθυρο:
    Οι γερμανικές αρχές εντόπισαν ένα καμένο αυτοκίνητο μάρκας Audi σε υπόγειο γκαράζ, κοντά στον «Πράσινο Θόλο».

    Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Φόλκερ Λάνγκε, το σημείο όπου εντοπίστηκε το όχημα μύριζε βενζίνη.
    «
Αυτό ήταν πιθανότατα το πρώτο όχημα με το οποίο διέφυγαν οι ληστές και εν συνεχεία του έβαλαν φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη τους. Στη συνέχεια άλλαξαν αυτοκίνητο», όπως υποστηρίζει η αστυνομία της Δρέσδης.
    Σε συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της Αστυνομίας στη Δρέσδη, Γιοργκ Κουμπιέσα δήλωσε ότι, από τις κάμερες ασφαλείας διακρίνονται δύο άνδρες οι οποίοι κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου από ένα μικρό παράθυρο, το προστατευτικό πλέγμα του οποίου έχει καταστραφεί.
    Η υπεύθυνη για τη συλλογή έργων τέχνης στο μουσείο επισημαίνει ότι μόνο από μία βιτρίνα εκπλάπησαν τρία κοσμήματα του 18ου αιώνα, ανεκτίμητης αξίας.
    Στο κέντρο της Δρέσδης έχουν αναπτυχθεί δεκάδες περιπολικά. Κάμερα παρακολούθησης φέρεται να έχει καταγράψει πλάνα από τη ληστεία.
    Ο «Πράσινος Θόλος» διαθέτει
3.000 έργα τέχνης απ' όλο τον κόσμο. Όπως γράφει το περιοδικό Focus, o ιστορικός «Πράσινος Θόλος» στη Δρέσδη θεωρείται το μεγαλύτερο θησαυροφυλάκιο της Ευρώπης. Τα υπέροχα δωμάτια του «Πράσινου Θόλου» κτίστηκαν τον 16ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, πολλά τμήματα του κτηρίου καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό. Τα αντικείμενα τέχνης κατασχέθηκαν μετά τον πόλεμο από τον Κόκκινο Στρατό της Σοβιετικής Ένωσης. Το 1958 η συλλογή επέστρεψε στη Δρέσδη. Μετά την αναπαλαίωση των υπέροχων αιθουσών το 2006, το τμήμα με την ιστορική συλλογή του «Πράσινου Θόλου» άνοιξε ξανά τις πύλες του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να κάνει τα εγκαίνια.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου