Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Το δράμα της μετακίνησης με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ: Στρίμωγμα, κλοπές, λιποθυμίες, ελλείψεις και το ατελείωτο…"περίμενε"


Το δράμα της μετακίνησης με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ: Στρίμωγμα, κλοπές, λιποθυμίες, ελλείψεις και το ατελείωτο…"περίμενε"
https://seleo.gr/
    «Βασανιστήριο» χαρακτηρίζουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης την καθημερινή τους μετακίνηση στην πόλη με λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ.
    Τα λεωφορεία που κινούνται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν -όπως φαίνεται- να υποστηρίξουν τον τεράστιο αριθμό κατοίκων και επισκεπτών που επιθυμούν να μετακινηθούν αξιοπρεπώς.    Καθημερινά οι πολίτες «στοιβάζονται» μέσα στα αστικά με αποτέλεσμα να σημειώνονται κλοπές και λιποθυμικά επεισόδια. Ο συνωστισμός και το στρίμωγμα ευνοούν τους δράστες διότι μπορούν να αρπάξουν κινητά ή πορτοφόλια ευκολότερα, δίχως να γίνουν αντιληπτοί. Επιπλέον, η αποπνικτική ατμόσφαιρα που υφίσταται οδηγεί τους επιβάτες στη ζαλάδα και στη λιποθυμία.
    Εκτός αυτών, πολλά από τα λεωφορεία είναι ακατάλληλα και οι βλάβες που σημειώνονται σε αυτά αποτελούν πλέον σύνηθες φαινόμενο. Επομένως, κάνουμε λόγο για μια ροή τύπου: Λεωφορείο υφίσταται βλάβη, οι επιβάτες αποβιβάζονται, μεταβαίνουν στην κοντινότερη στάση, επιβιβάζονται στο επόμενο που τους εξυπηρετεί και γίνεται και εκείνο «φίσκα» - αν δεν ήταν ήδη.
    Μεγάλο θέμα αποτελεί και η ταλαιπωρία στις στάσεις διότι πολλά από τα αναγραφόμενα δρομολόγια δεν ξεκινούν ποτέ με αποτέλεσμα τα δύο άτομα που περιμένουν να γίνονται... τριανταδύο όσο περνά η ώρα.
    Η τηλεματική σε ορισμένες στάσεις της πόλης δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενημέρωση αναφορικά με τη χρονική διάρκεια αναμονής στη στάση. Πολίτες αναφέρουν ότι η τηλεματική δεν λειτουργεί και σε ορισμένες λεωφορειακές γραμμές με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν πότε πλησιάζουν στη στάση που επιθυμούν να κατέβουν! Όσο για τη φωνή που ενημερώνει βάσει GPS για την επόμενη στάση, είτε ακούγεται χαμηλά, είτε δεν ακούγεται καθόλου σε πολλά αστικά.
    Οι Έλληνες επιβάτες δυσκολεύονται να εντοπίσουν τη στάση που επιθυμούν να κατέβουν αν δεν χρησιμοποιούν συχνά τη λεωφορειακή γραμμή που επιβιβάζονται, αλλά υπάρχουν ορισμένες λύσεις.  Ενημερώνουν τον οδηγό και εκείνος με τη σειρά του, τους πληροφορεί πότε φθάνει το αστικό στη στάση. Εν έτει 2019!
    Ωστόσο, οι τουρίστες δεν μπορούν να ενημερωθούν και κατ΄ επέκταση να μετακινηθούν με ευκολία, χωρίς τηλεματική, χωρίς αυτόματη ενημέρωση μέσω ηχείων στην αγγλική γλώσσα και στην περίπτωση που ο οδηγός δεν γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα… δεν θα μάθουν ποτέ που πάνε.
    Αυτά... και μη χειρότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου