Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Εξάρχεια: Εικόνες καταστροφής στα υπό κατάληψη κτίρια – Τι αντίκρισε η ιδιοκτήτρια ενός κτιρίου


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( Και με τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ )
Εξάρχεια: Εικόνες καταστροφής στα υπό κατάληψη κτίρια – Τι αντίκρισε η ιδιοκτήτρια ενός κτιρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν οι αστυνομικοί στα τέσσερα κτίρια στα οποία έκαναν έφοδο στις έξι παρά δέκα το πρωί της Δευτέρας στα Εξάρχεια, προκειμένου να απομακρύνουν τους 146 μετανάστες που είχαν κάνει κατάληψη σε αυτά.
    Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του ενός εκ των τεσσάρων κτιρίων, η κατάσταση ήταν αποκαρδιωτική, καθώς υπήρχαν διαλυμένοι τοίχοι, χωρίσματα και κομμένες προσβάσεις σε συγκεκριμένους χώρους. Μάλιστα, η ιδιοκτήτρια, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Open, είπε πως φοβόταν να μπει μέσα στο κτίριο για να μη την χτυπήσουν.
     «Πήγε η αδερφή μου που ήρθε από τις ΗΠΑ να δει το κτίριο και αντίκρισε πλυντήρια, ψυγεία και οικοσυσκευές στο κτίριο. Δεν μπορούσαμε να μπούμε στο κτίριο, μας ρωτούσαν ποιοι είμαστε, φοβόμασταν μη μας δείρουν κιόλας. Σήμερα είναι μία κατάσταση φρικτή. Έχουν γκρεμίσει, έχουν χτίσει, έχουν βάλει σιδερένια πόρτα επάνω στην ταράτσα για να μην μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση, ένα κτίριο αγνώριστο. Έχουν γράψει τους τοίχους, έχουν κάνει χωρίσματα μέσα», τόνισε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια του κτιρίου στην οδό Σ. Τρικούπη.
Τέσσερα κτίρια εκκενώθηκαν στα Εξάρχεια από την αστυνομία
    Πριν τις 6 το πρωί ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας στα τέσσερα κτίρια. Συνολικά 146 άτομα μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών, από τα κτίρια που εκκενώθηκαν. Αυτά βρίσκονταν στην οδό Σπύρου Τρικούπη (2), λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία Εξαρχείων, στην οδό Καλλιδρομίου και στην οδό Ασημάκη Φωτήλα.
    Από τα δύο κτήρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη βγήκαν πρώτα οι γυναίκες και τα παιδιά και επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκαν και οι άνδρες που βρίσκονταν μέσα. Οι λαθρομετανάστες που βρίσκονταν στα κτίρια, κατάγονται κυρίως από Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Ερυθραία και την Τουρκία. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 35 παιδιά.
    Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από μηνύσεις εκ μέρους των ιδιοκτητών, που κατήγγειλαν τις καταλήψεις και είχαν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες για την εκκένωσή τους.

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δύο Ελληνες και ένας Γάλλος
    Εγιναν μάλιστα και τρεις προσαγωγές, που μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με δύο Ελληνες και έναν Γάλλο υπήκοο να οδηγούνται στο αυτόφωρο. Ο Γάλλος, ηλικίας 65 ετών, είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για επίθεση κατά αστυνομικών στο τμήμα Ακροπόλεως, ενώ ένας εκ των δύο Ελλήνων είχε συλληφθεί το 1995 στην κατάληψη του Πολυτεχνείου.
    Το απόγευμα υπήρξε αντίδραση από πολίτες της περιοχής, καθώς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις εκκενώσεις των αλλοδαπών από τα τέσσερα κτίρια στα Εξάρχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου