Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Θεσσαλονίκη: Ξενοδοχείο πολυτελείας γίνεται το Μανδαλίδειο Μέγαρο


Θεσσαλονίκη: Ξενοδοχείο πολυτελείας γίνεται το Μανδαλίδειο Μέγαρο
Το έστειλε ο Γιάννης Κόντης
    Με απόφαση του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της πρώτης Φάσης του διαγωνισμού για την μακροχρόνια μίσθωση έναντι ανακατασκευής του ακινήτου του Μανδαλιδείου Κληροδοτήματος στην διασταύρωση των οδών Λεωφόρου Νίκης 39 και Βογατσικού στη Θεσσαλονίκη.
    Στο πλαίσιο του διαγωνισμού αξιολογήθηκε στην πρώτη φάση η προσφορά της Κοινοπραξίας ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ Ε.Π.Ε.- ΠΟΡΤΟ ΣΚΙΩΝΗ Α.Ε.- ΓΚΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.
    Επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το tornosnews.gr, εγκρίθηκε η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, η οποία συντάχθηκε με βάση το αποτέλεσμα της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, δηλαδή αξιοποίηση-χρήση του ακινήτου ως ξενοδοχείο με ελάχιστο κόστος ανακατασκευής 2,4 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, με ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα 16.000 , με ελάχιστο προσφερόμενο ποσοστό επί ετήσιου κύκλου εσόδων υπερβάλλοντος του ποσού των 2 εκατ. ευρώ: 1% (μετά τα πρώτα δέκα έτη από την πλήρη λειτουργία του μισθίου), με διάρκεια μίσθωσης έως 35 χρόνια και με χρόνο ολοκλήρωσης του επενδυτικού σχεδίου έως 24 μήνες.
    Το προς εκμίσθωση κτίριο (Μανδαλίδειο Μέγαρο) είναι από τα πλέον εμβληματικά της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται επί οικοπέδου συνολικού εμβαδού 255,10 τ.μ., έ χει συνολική μικτή επιφάνεια 1358,88 τ.μ. και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, έξι ορόφους και απόληξη κλιμακοστασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου