Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Βάσεις 2019: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από το υπ. Παιδείας


ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ
Βάσεις 2019: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από το υπ. Παιδείας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς ανακοινώθηκαν οι Βάσεις 2019.
    Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις από τα αποτελέσματα και τα όσα δήλωσε ο εκπαιδευτικός αναλυτής – σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης στο iefimerida, οι Βάσεις 2019 «έκρυβαν» μεγάλες πτώσεις, ανατροπές και εκπλήξεις, με βασικότερη την «κατάρρευση» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
    Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:
        Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
       τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.
    Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι της Τρίτης.
Βάσεις 2019: Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία
BΑΣΕΙΣ 2019 ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΒΑΣΕΙΣ 2019 ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2017-ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΑΝΕΛ. 2019
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2018-ΗΜΕΡΗΣΙΑΠΑΝΕΛ.2019
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑΠΑΝΕΛ.2019
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) ΠΑΝΕΛ.2019
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) ΠΑΝΕΛ.2019
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΠΑΝΕΛ.2019
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΑΝΕΛ.2019
Συγκριτικοί πίνακες για τις Βάσεις 2019
    Από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.
    Επίσης, την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.
    Ταυτόχρονα με τις Βάσεις 2019 το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τους αναλυτικούς συγκριτικούς πίνακες τόσο για τους υποψηφίους από τα ΓΕΛ όσο και για τα ΕΠΑΛ. Μια πρώτη ανάγνωση δείχνει πτώση της βάσης εισαγωγής στην Ιατρική κάτω από τα 19.000 μόρια, ενώ στις περισσότερες σχολές υπάρχει γενικότερη πτώση των βάσεων.
Δείτε εδώ τους συγκριτικούς πίνακες για τις Βάσεις 2019 για τα ΓΕΛ
Δείτε εδώ τους συγκριτικούς πίνακες για τις Βάσεις 2019 για τα ΕΠΑΛ
Οι πρώτοι των πρώτων -Ιστορίες απόλυτης επιτυχίας
    Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα ολοκληρώθηκε ένας μακρύς αγώνας για τις δεκάδες χιλιάδες υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων.
    Αμέσως μετά τις γενικές διαπιστώσεις για το ύψος του βαθμού εισαγωγής στις σχολές αποκαλύπτονται οι προσωπικές ιστορίες μαθητών που κατάφεραν να διακριθούν από τις φετινές εξετάσεις. Ανάμεσα σε αυτές περιπτώσεις υποψηφίων από την Κρήτη, τη Λαμία, τον Βόλο και τη Θεσσαλονίκη.
    Το iefimerida κατέγραψε όλες τις αξιοσημείωτες επιτυχίες που καταγράφηκαν φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Οι πρώτες αναλύσεις: «Βουτιά» σε Νομική, Φιλολογία, Μαθηματικό και Ιατρική
    Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις των αποτελεσμάτων για τις Βάσεις 2019, η βάση της Ιατρικής Σχολής Αθήνας διαμορφώνεται στα 18.724 μόρια, παρουσιάζοντας πτώση 305 μόρια σε σχέση με το 2018. Πέρυσι η Ιατρική ήταν στα 19.029.
    Αντίστοιχα η Νομική Αθήνας έχει βάση 18.013 μόρια, 206 μόρια λιγότερα από το 2018. Πιο σημαντική πτώση φέτος στο τμήμα Φιλολογίας Αθήνας με βάση στα 14.677 μόρια, με πτώση κατά 1.590 μόρια. Το ίδιο ισχύει και για το Μαθηματικό Αθήνας με την βάση να είναι 14.617 από 15.152 που ήταν πέρυσι. Δηλαδή με πτώση 525 μόρια.
    Την ίδια ώρα, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών η βάση διαμορφώνεται στα 18.314, αυξημένη κατά 74 μόρια σε σχέση με το 2019, ενώ στο τμήμα Αρχιτεκτόνων η βάση είναι στα 19.050, παρουσιάζοντας πτώση 284 μόρια συγκριτικά με πέρυσι.
Πρωτιά των γυναικών στις Πανελλαδικές -Πόσοι άνδρες... «κόπηκαν»
    Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τις Βάσεις 2019, προκύπτει -για μια ακόμη φορά- η… επικράτηση των γυναικών υποψηφίων έναντι των ανδρών.
    Οπως δήλωσε η Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΪ, οι Βάσεις 2019 φανερώνουν ότι οι γυναίκες σημείωσαν επιτυχία σε ποσοστό 53,48%, ενώ οι άνδρες σε ποσοστό 46%. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από τους μισούς άνδρες υποψηφίους «κόπηκαν» στις Πανελλαδικές.
    Οπως ανέφερε στο iefimerida ο εκπαιδευτικός αναλυτής - σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης, για όσους δεν έφεραν ευχάριστα αποτελέσματα οι Βάσεις 2019 υπάρχουν πέντε εναλλακτικές λύσεις.
Βάσεις 2019: Κάτω από τη βάση το 25% των υποψηφίων από τα ΓΕΛ
    Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε επίσης ότι οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που έγραψαν κάτω από τη βάση υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν το 25%. Σε ό,τι αφορά τα ΕΠΑΛ, περίπου το 40% έγραψε κάτω από τη βάση στις Πανελλαδικές. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι Βάσεις 2019 αποκαλύπτουν ότι περίπου 8 στους 10 υποψηφίους περνούν σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή. Η υπουργός Παιδείας συγκεκριμένα είπε ότι τα αποτελέσματα αφορούν σχεδόν 104.000 υποψηφίους, εκ των οποίων οι 80.000 εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εξ αυτών, περίπου ένας στους τέσσερις (23%) περνά στη σχολή πρώτης προτίμησης.
Μετά τις Βάσεις οι... εγγραφές πρωτοετών
    Οι επιτυχόντες και επιτυχούσες των Πανελλαδικών εξετάσεων θα κληθούν σε λίγες ημέρες να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση eregister.it.minedu.gov.gr (παραμένει «κλειστή» σήμερα).
    Δείτε στο iefimerida ποιες τι ισχύει κατά κανόνα για τις εγγραφές των πρωτοετών καθώς και ποιες σχολές εξαιρούνται από αυτή τη διαδικασία εγγραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου