Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Πρώην ιερέας με αμαρτωλό παρελθόν στήνει νέα Μητρόπολη στη Θράκη


Πρώην ιερέας με αμαρτωλό παρελθόν στήνει νέα Μητρόπολη στη Θράκη
    Να δημιουργήσει νέα Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και πάσης Θράκης προσπαθεί ένας πρώην ιερέας, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.
    Ο πρώην ιερέας, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση μαζεύει υπογραφές για να δημιουργήσει τη Μητρόπολη, είχε καταδικαστεί αμετάκλητα για ανήθικες πράξεις χάνοντας τελείως την ιεροσύνη του.
    Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, αφενός γνωστοποιεί πως ο εν λόγω ιερέας στέλνει οπαδούς του σε σπίτια και καταστήματα προκειμένου να μαζέψουν υπογραφές για να ιδρύσουν παλαιοημερολογίτικη «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπούλης και πάσης Θράκης» και αφετέρου αποτρέπει τους πιστούς από το να υπογράψουν.
Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπούλης
   
Ένας πρώην κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και της Μητροπόλεως μας, ο οποίος καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια κι έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, και έχασε τελείως την ιεροσύνη του, στέλνει οπαδούς του σε σπίτια και καταστήματα προκειμένου να μαζέψουν υπογραφές για να ιδρύσουν παλαιοημερολογίτικη «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης».
    Βεβαίως, οι Ιερές Μητροπόλεις στην Πατρίδα μας, βάσει του Συντάγματος, είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, προβλέπονται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας μας, που είναι ο Νόμος 590 του 1977 και δεν ιδρύονται με υπογραφές, αλλά με Προεδρικά Διατάγματα. Ο σκοπός του καθηρημένου κληρικού και των οπαδών του είναι να πετύχουν κάποια νομική αναγνώριση ως παλαιοημερολογίτικη θρησκεία, από αυτές τις παλαιοημερολογίτικες ομάδες που στην Πατρίδα μας δεν τις αναγνωρίζει ούτε το Άγιον Όρος, ούτε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία.
    Η παρούσα ενημέρωση σκοπεύει να προφυλάξει τους Χριστιανούς μας στην Αλεξανδρούπολη και στην Θράκη από την παραχώρηση υπογραφής και προσωπικών στοιχείων τους σε ανθρώπους που δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά προσπαθούν να κάνουν σχίσμα. Όσοι Χριστιανοί μας θα υπογράψουν από άγνοια αυτομάτως με την υπογραφή τους θα δηλώσουν την απομάκρυνσή τους από την Ενορία τους, από την κανονική και νόμιμη Ιερά Μητρόπολη μας και από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος. Παρακαλώ να προσέξετε και να μην εξαπατηθείτε από τους πλανεμένους αυτούς και αποκομμένους από την Εκκλησία μας τάχα χριστιανούς.
    Γι’ αυτό, σας συμβουλεύουμε, μην υπογράψετε και όσοι ενδεχομένως από άγνοια υπογράψατε, να επανορθώσετε για να μην θέσετε τον εαυτό σας εκτός Εκκλησίας...

1 σχόλιο:

  1. Να πάει αμέσως στα δικαστήρια, αυτό που θέλει είναι αντεθνικό και αντιχριστιανικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή