Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Χάρτης ανεκδότων: Ποιοί γείτονες μας γελάνε με τους ΈλληνεςΧάρτης ανεκδότων: Ποιοί γείτονες μας γελάνε με τους Έλληνες
    Υπάρχει ο γνωστός τύπος ανεκδότων που ξεκινούν “ήταν έναν Γάλλος, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας” αλλά υπάρχουν και αυτά που έχουν πρωταγωνιστές στοχευμένα συγκεκριμένους λαούς. Και η Ευρώπη είναι γεμάτα από τέτοια. Όπως προκύπτει από την καταγραφή που έκανε το europe is not dead, σχεδόν στο σύνολο αυτά τα ανέκδοτα αφορούν τους κατοίκους των γειτονικών χωρών.
    Έτσι οι Ισπανοί λένε
η Πορτογαλία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου η ερωμένη ενός άνδρα είναι πιο άσχημη από ότι η γυναίκα του
και οι Γάλλοι τα γνωστά ανέκδοτα τους για την ευφυΐα των Βέλγων:
Δύο Βέλγοι οδηγούν ένα φορτηγό και φτάνουν σε μία γέφυρα όπου υπάρχει η προειδοποιητική πινακίδα: μέγιστο ύψος 4 μέτρα. Κατεβαίνουν και μετρώντας το ύψος βλέπουν ότι το φορτηγό έχει ύψος 6 μέτρα. 'Τι κάνουμε τώρα;' ρωτάει ο ένας. 'Δεν βλέπω κάποιο περιπολικό' απαντάει ο άλλος, 'πάμε να περάσουμε'”.
    Μοναδική εξαίρεση είναι οι Ιταλοί οι οποίοι αρέσκονται στον αυτοσαρκασμό:
“ -Πως λες έναν Ιταλό που έχει τα χέρια στην τσέπη; - Μουγκό
 και οι Ούγγροι οι οποίοι γελάνε με τους μακρινούς Σκοτσέζους.
    Στην “γειτονιά μας”, τα Βαλκάνια, οι Έλληνες είμαστε οι πρωταγωνιστές σε ανέκδοτα (Τουρκία, Αλβανία, ΠΓΔτΜ) με τους Βόσνιους να έρχονται δεύτεροι (γελάνε μαζί τους σε Σλοβενία και Σερβία). Σε ότι αφορά την χώρα μας τα περισσότερα ανέκδοτα έχουν πρωταγωνιστές τους Αλβανούς . Στην σελίδα αναφέρονται δύο τέτοια
“- Ποιο είναι το ποιο γρήγορο πράγμα στο Κόσοβο; - Ένας Αλβανός με την τηλεόραση σου. - Και ποιο είναι το δεύτερο πιο γρήγορο; - Ο ξάδελφος του με το video σου” .
“- Πως ξεκινάει μία αλβανική συνταγή μαγειρικής; - Κλέβεις δύο αυγά”.
    Ένα χαρακτηριστικό ανέκδοτο που λένε οι Αλβανοί για τους Έλληνες είναι:
“ - Πως λες έναν Έλληνα που έχει 300 συζύγους; - Τσοπάνη.”
    Αντίστοιχα οι Σκοπιανοί που έχουν ένα θεματάκι με την ιστορία γελάνε με το ανέκδοτο
“Ένας Έλληνας και ένας Ιταλός τσακώνονται για το ποιος έχει τον ισχυρότερο πολιτισμό. Ξεκινάει ο Έλληνας: Εμείς έχουμε τον Παρθενώνα. Απαντάει ο Ιταλός: Και εμείς έχουμε το Κολοσσαίο. Ο Έλληνας ανταπαντά: Στην Ελλάδα γεννήθηκαν τα μαθηματικά, και με τη σειρά του ο Ιταλός τονίζει: Ναι αλλά εμείς χτίσαμε την ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Η συζήτηση συνεχίζονταν για ώρα μέχρι που ο Έλληνας προσπάθησε να βάλει ένα τέλος λέγοντας 'Εμείς εφηύραμε το σεξ! Για να του απαντήσει ο Ιταλός, “αυτό είναι αλήθεια, αλλά εμείς οι Ιταλοί το δείξαμε στις γυναίκες”.
    Τέλος ένα διαδεδομένο ανέκδοτο στην Τουρκία είναι:
“Σε ένα πάρτι είναι ένας Έλληνας και ένας Τούρκος. Κάποια στιγμή ένας Τούρκος λέει ένα αστείο από το οποίο ενοχλείται ο Έλληνας. Πλησιάζει τον Τούρκο με τον οποίο ήταν μαζί και τον ρωτάει εάν και αυτός αισθάνεται προσβεβλημένος από το αστείο που άκουσε. Εκείνος του απάντησε 'για εσάς μπορεί να είναι αστεία αλλά για εμάς είναι αναμνήσεις'”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου