Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Eντοπίστηκαν ίχνη καρκινογόνου φυτοφάρμακου σε 14 γερμανικές μπύρες.Eντοπίστηκαν ίχνη καρκινογόνου φυτοφάρμακου σε 14 γερμανικές μπύρες.
Ένας ακόμα λόγος για να μην τις πίνουμε…
Αλήθεια, με τις δικές μας τι γίνεται ?
    Το Spiegel αποκαλύπτει έρευνα του Περιβαλλοντικού Ινστιτούτου του Μονάχου, σύμφωνα με την οποία βρέθηκε μικρή ποσότητα καρκινογόνου φυτοφαρμάκου σε 14 διάσημες γερμανικές μπύρες! Η γερμανική Ένωση Ζυθοποιίας αμφισβητεί τη μελέτη
    Ίχνη από φυτοφάρμακο που θεωρείται ότι είναι καρκινογόνο εντοπίστηκαν σε 14 διαφορετικές γερμανικές μπίρες.
    Όπως αναφέρει το Spiegel, το οποίο αποκαλύπτει έρευνα του Περιβαλλοντικού Ινστιτούτου του Μονάχου, βρέθηκε μικρή ποσότητα της ουσίας Glyphosat, ενός ζιζανιοκτόνου που θεωρείται καρκινογόνο από τον ΠΟΥ, σε 14 διάσημες γερμανικές μπύρες!
    Το μεγαλύτερο ποσοστό του Glyphosat, 29,75 μικρογραμμάρια, εντοπίστηκε σε ένα λίτρο Hasseröder, ενώ ένα λίτρο της βαυαρικής Augustiner περιέχει 0.46 μικρογραμμάρια, κάνοντάς την τη πιο "ασφαλή" από τις μπίρες που ελέγχθηκαν.
    Η διάσημη Beck's Pils εντοπίστηκε να περιέχει 5 μικρογραμμάρια Glyphosat ανά λίτρο, ενώ η Paulaner Weissbier και η Erdinger Weissbier περιείχαν 0.66 και 2.92 μικρογραμμάρια του ζιζανιοκτόνου, αντίστοιχα.
    Όπως αναφέρει το Spiegel, το ανώτατο επιτρεπτό όριο του Glyphosat στο νερό είναι 0.1 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Ωστόσο, η γερμανική Ένωση Ζυθοποιίας αμφισβητεί τη μελέτη, σημειώνοντας πως το εν λόγω ζιζανιοκτόνο χρησιμοποιείται ευρέως στη γεωργία οπότε λογικό είναι «να εντοπίζεται σχεδόν παντού».
    Σύμφωνα με την Ένωση το ποσοστό Glyphosate στις μπύρες δεν εγκυμονούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς "ένας ενήλικας πρέπει να πίνει 1.000 λίτρα μπίρας την ημέρα για να υποστεί κάποια βλάβη στην υγεία του". Ένας ενήλικας αν πίνει 30 μικρογραμμάρια ανά λίτρο δεν κινδυνεύει", σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου