Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Το παράξενο ρεκόρ των νησιών Φόκλαντ!



    Στα Νησιά Φόκλαντ βρίσκονται στο νότιο Ατλαντικό Ωκεανό και αποτελούνται από 778 νησιά με συνολική έκταση 12.173 τετρ.χιλιομέτρων εκ των οποίων μόλις τα δύο κατοικούνται, τα Ανατολικά και Δυτικά Φόκλαντ.   
    Η πρωτεύουσα Stanley (η νοτιότερη πρωτεύουσα της Γης) είναι η μόνη ουσιαστικά πόλη των νησιών, μια πολύχρωμη πόλη και μια περιοχή με πολλά περίεργα, καθώς το οδικό δίκτυο μήκους 400 χιλιομέτρων δεν έχει ούτε ένα φανάρι, ενώ σε άρθρο της η Daily Mail αναφέρει ότι οι κάτοικοι αφήνουν τις πόρτες τους ανοιχτές όταν λείπουν από τα σπίτια τους και το κλειδί πάνω στη μίζα του αυτοκινήτου, ενώ ο οδηγός έχει κατέβει για να κάνει τις δουλειές του.
    Η φύση είναι πανέμορφη, αν και δεν υπάρχουν αυτοφυή δέντρα πέρα από λίγα που έχουν φυτέψει οι κάτοικοι, ενώ όλοι αποτελούν μια μεγάλη οικογένεια. Ο αριθμός τους σύμφωνα με καταμέτρηση του 2006 είναι 2.115 κάτοικοι. Το μεγάλο ρεκόρ βέβαια των νησιών έχει να κάνει με τα ζώα και δη με τα πρόβατα. Τα συμπαθή ζώα είναι εκεί τόσα πολλά, που η αναλογία τους σε σχέση με τους κατοίκους αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ! Δηλαδή περίπου 222 ζώα σε κάθε κάτοικο! Η κτηνοτροφία εδώ είναι πολύ ανεπτυγμένη ενώ εκτρέφονται περίπου 700.000 πρόβατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου