Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Τότε πρώτο θέμα, τώρα… ΜΟΥΓΓΑ



Τότε πρώτο θέμα, τώρα… ΜΟΥΓΓΑ
Η υπόθεση του Μπάμπα, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζεται ο Ηρακλής από τα ΜΜΕ.
    Το θέμα Μπάμπα έκλεισε οριστικά για τον Ηρακλή, μιας και η ΠΑΕ έκανε το αυτονόητο. Προφανώς και δεν είναι για να πανηγυρίζουμε το γεγονός και ορθώς η κυανόλευκη εταιρία δεν εξέδωσε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα. Ήταν υποχρέωσή της να καταβάλλει το ποσό των 7.000 ευρώ, το έπραξε εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών και… πάμε παρακάτω.
    Η συγκεκριμένη όμως υπόθεση και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού στην Μίκρα.
    Θέλετε να θυμηθούμε το πώς υποδέχτηκαν την είδηση τα… αντικειμενικά ΜΜΕ; Ο Ηρακλής έγινε για αρκετές ώρες πρώτο θέμα πανελλαδικά. «Μείον 3 στον Ηρακλή για 7.000 ευρώ», ήταν ο πιο light τίτλος που διαβάσαμε, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να ρωτήσουν τί ακριβώς ισχύει.
    Λίγες ημέρες αργότερα, η υπόθεση έκλεισε. Την είδατε πουθενά; Αν ψάξει κανείς στην ροή ειδήσεων, ίσως να την εντοπίσει. Δίπλα από την είδηση για το μπούστο της Μενεγάκη και τα οπίσθια της Τζένιφερ Λόπεζ.  Και εδώ ακριβώς είναι το πιο σοβαρό θέμα.
    Ο Ηρακλής δεν ακούγεται πουθενά. Ή καλύτερα, ακούγεται μόνο όταν συμβαίνει κάτι αρνητικό. Και αντί στη Μίκρα να ασχολούνται καθημερινά με το τι γράφει ο Βλάχος, ο Καλέσης, ο Τσερβίνης, ο Σωτηρόπουλος και τα υπόλοιπα (ελάχιστα στον αριθμό) παιδιά που εξακολουθούν να αρθρογραφούν για τον Ηρακλή, καλό θα ήταν να προσπαθήσουν (αν όχι να επιβάλλουν) να υπάρχει η φωνή του Ηρακλή και στα… αντικειμενικά ΜΜΕ.
    Δε νοείται να μην υπάρχει αρθρογράφος του Ηρακλή σε κανένα σάιτ. Δε νοείται να μην υπάρχει ρεπόρτερ Ηρακλή στη Νόβα και να υπάρχει του Ατρομήτου. Δε νοείται στα ερτζιανά της πόλης να υπάρχει μόνο μία ώρα εκπομπή ημερησίως (συνολικά) που να ασχολείται με τον Ηρακλή Ώρα για Μπλε» στον Libero 107,4).
    Έφτασε πλέον η στιγμή, ο επίσημος Ηρακλής να απαιτήσει αυτό που δικαιούται στην πίτα της προβολής.   Είναι μία από τις 5 μεγαλύτερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.
    Εκτός αν κάποιοι ικανοποιούνται με αυτό που επικρατεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου