Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αγωγή κατά Σκουρλέτη από τον πρόεδρο της Eldorado Gold για δυσφήμιση



Αγωγή κατά Σκουρλέτη από τον πρόεδρο της Eldorado Gold για δυσφήμιση
Σκουρλέτη, ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΑ !
Ίσως είναι το μοναδικό σωστό που κάνατε…
    Αγωγή κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη για τις δηλώσεις του στο Bloomberg περί σορταρίσματος μετοχών, θα καταθέσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου  Eldorado Gold κ. Π. Ράιτ.
    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός «O κ. Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι οι δηλώσεις, που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, είναι αβάσιμες και ψευδείς.
    Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το όποιο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα». 
    Υπενθυμίζεται ότι στο δημοσίευμα του Bloomberg ο κ. Σκουρλέτης είχε στραφεί εναντίον του Π. Ράιτ λέγοντας ότι «στις 12 Ιανουαρίου, όταν ο Wright ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα πως η εταιρεία αναστέλλει τα επενδυτικά της σχέδια για τα ελληνικά ορυχεία, επιρρίπτοντας ευθύνες στη συμπεριφορά της κυβέρνησης, η μετοχή της εταιρείας έκανε βουτιά 19% στα 3,53 δολάρια Καναδά, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Δεκέμβριο του 2008.
    «Ο Wright είναι CEO, είναι έξυπνος και είναι έμπειρος. Παρέθεσε συνέντευξη Τύπου γνωρίζοντας πως η μετοχή της εταιρείας θα έκανε βουτιά», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης στο Bloomberg. «Γιατί το έκανε αυτό; Κατά την άποψή μου, και του το είπα όταν ήταν εδώ, έπαιζε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής. 'Έίπες στους φίλους σου πως θα έλεγες αυτά τα πράγματα στη συνέντευξη Τύπου, ώστε να πουλήσουν από πριν τις μετοχές τους και να αγοράσουν στη συνέχεια σε χαμηλότερες τιμές».
    Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Eldorado Gold και γενικός διευθυντής για την Ελλάδα κ. Eduardo Moura, δήλωσε μέσω e-mail στο Bloomberg ότι οι ισχυρισμοί του κ. Σκουρλέτη είναι «αβάσιμοι και προσβλητικοί». Η εκπρόσωπος της εταιρείας στο Βανκούβερ, Krista Muhr, απαντώντας εκ μέρους του CEO, δήλωσε πως οι ισχυρισμοί είναι «απόλυτες ανοησίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου