Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου: Σπάστε τα μπλόκα των αγροτών.Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου: Σπάστε τα μπλόκα των αγροτών.
Να αρχίσω να γελάω ΠΡΙΝ το διαβάσω, ή ΑΦΟΥ το διαβάσω?
Ούτως η  άλλως, θα ξεκαρδιστώ στο γέλιο !
Εδώ και ένα μήνα, δεν παρακωλύουν τις συγκοινωνίες, αλλά ‘’βγήκαν να λιαστούν’’ ( όπως θα έλεγε και η κυρα-Τασούλα με το αρρωστημένο χιούμορ ).
Φαντάζεται κανένας  τι θα γινόταν εάν τους συνελάμβαναν, τους πήγαιναν ‘’αυτοφωρο’’, τους καταδίκαζαν ( φυσικά ) και τους έκλειναν ‘’μέσα’’ ?
Άσε καλύτερα, αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Άκουσα, ότι αυτό γίνεται σε κάποιες χώρες που έχουν νόμους και ΤΟΥΣ ΤΗΡΟΥΝ!
Η γνώμη μου είναι, πως εάν δεν τηρείται ένας, οποιοσδήποτε νόμος, ο πολίτης έχει δικαίωμα να μην τηρήσει κανένα !
Μήπως υπάρχει λογικός αντίλογος ???
    Με εντολή της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη στους εισαγγελείς όλη της χώρας ζητά να ερευνήσουν αν παρακωλύεται η συγκοινωνία από τα μπλόκα των αγροτών και να παρέμβουν όπου διαπιστωθεί παράβαση.
    «Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών» αναφέρει η Ευτέρπη Κουτζαμάνη στην επιστολή της και προσθέτει πως αυτονόητο καθήκον των εισαγγελέων είναι η βεβαίωση του εγκλήματος, η εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και η δίωξή τους.
Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου
«Προς
       τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι' αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους
      Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (
άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.
      Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.
      Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου