Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Όντως «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»



Όντως «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»
Tου Στέλιου Παπαθεμελή
    Θλιβερή εικόνα των ευρωπαϊκών ηγεσιών. Πνίγηκαν σε μια κουταλιά νερό. Από ευθυκρισία πάλι μηδέν εις το πηλίκον (ο «δικός μας» το έλεγε στο… πηλήκιον !). Αντί να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα του προσφυγικού, η σιδηρά καγκελάριος έσπευσε γονατιστή να καθικετεύσει τον σουλτάνο να την βοηθήσει. Με το αζημίωτον εκεινού φυσικά. Και όχι για να λύσει, αλλά να εκτονώσει κάπως το πρόβλημα –το δικό της εννοείται- επειδή στο Βερολίνο ήχησαν εσχάτως και γι΄ αυτήν οι σάλπιγγες της Ιεριχούς.
    Όφειλε πάντως πριν υποκύψει στον τουρκικό εκβιασμό, να εγκύψει στην γενεαλογία του προβλήματος.
Παρατήρηση πρώτη:
    Δράστης του προσφυγικού που απειλεί την Ελλάδα και ταλανίζει την Ευρώπη είναι ο τούρκος. Στρατολογεί στρατιές προσφύγων από την αιμάσσουσα Συρία, και αφροασιατών λαθρομεταναστών από όλον τον πλανήτη. Πηγή του κακού η Τουρκία και η μεγαλομανής πολιτική της.
Παρατήρηση δεύτερη:
    Αν η Μέρκελ, ο Γιούνκερ «και τα άλλα παιδιά» θέλουν λύση, να πειθαναγκάσουν τον τούρκο να αλλάξει 180 μοίρες την πολιτική του. Φυσικά να ενεργοποιήσουν την Αμερική, που ασφαλώς δεν είναι ευτυχής με όσα γίνονται και διαφοροποιείται ήδη χαρακτηρίζοντας τους Κούρδους της Συρίας συμμάχους και όχι τρομοκράτες που ωρύεται ο Ερντογάν.
Παρατήρηση τρίτη:
    Γιατί μπλέκουν και εκβιάζουν την Ελλάδα αφού πρόσφυγες και (λάθρο) μετανάστες όλοι βρίσκονται επί τουρκικού εδάφους. Είναι επομένως λογικό και αυτονόητο να στήσουν εκεί τα hotspots, να κάνουν εκεί την ταυτοποίηση και διαλογή.
    O πανάθλιος ισλαμιστής με την ομογάλακτή του Σαουδική Αραβία , κόντρα στην συμφωνία Ουάσιγκτον-Μόσχας για εκεχειρία στη Συρία που αποβλέπει στη τελική επίλυση του συριακού δηλαδή χτύπημα του κακού στη ρίζα του, προχώρησαν σε εισβολή με χερσαίες δυνάμεις. Το φανατισμένο σουνιτικό τόξο, με προεξάρχοντα πάντοτε τον Ερντογάν, δρα βίαια, βάρβαρα, ισοπεδωτικά, καταπατώντας βάναυσα την διεθνή νομιμότητα και ποδοπατώντας κάθε συμφωνία.
    Αυστηρή και ιδιαζόντως ανησυχαστική η δήλωση Μεντβέντεφ (12-2-16) ότι μια χερσαία επιχείρηση ξένων δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας «απειλεί να πυροδοτήσει έναν νέον παγκόσμιο πόλεμο». Στο χέρι ΗΠΑ και Ρωσίας και αμελλητί βρίσκεται η υπόθεση της ειρήνης και η αποσόβηση μιας ολέθριας μετεξέλιξης του προσφυγικού.
    Για το χατήρι όμως του σουλτάνου, Μέρκελ και ΝΑΤΟ κουβάλησαν τις νατοϊκές δυνάμεις στο Αιγαίο.   Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση συνήνεσε «αγαλλομένω ποδί» στο νατοϊκό ανοσιούργημα. Η Τουρκία είναι ο αυτουργός του προσφυγικού τερατουργήματος εγκληματώντας απ΄ευθείας στη Συρία και σαλπίζοντας συναγερμό στους αφροασιάτες μουσουλμάνους που συνάζει στα διεθνή αεροδρόμιά της. Όλα τα (δια)πράττει με το αζημίωτο: μαδάει τα ευρωκονδύλια, ξεγυμνώνει από τιμαλφή και οικονομίες τους δυστυχείς που τους φορτώνει σε επικίνδυνα σαπιοκάραβα και φουσκωτά για Ελλάδα και Ευρώπη.  Ανθρωποκτονίες κατά συρροήν από δόλο, το έγκλημά της. Το κακουργηματικό δίκτυο δουλεμπορίας που εδρεύει στην Τουρκία έμεινε πάλι στο απυρόβλητο της πρόσφατης Συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ.
    Το έθνος κατευόδωσε με οδύνη τα τρία παλληκάρια που έπεσαν στο πεδίο της τιμής. Αποκάλυψη η Κυρά της Κινάρου (νέα Κυρά της Ρω), μοναδική κάτοικος του έρημου νησιού Ειρήνη Κατσοτούρχη που παλινόστησε από Αυστραλία. Άξια! Σκέφτεται το επίσημο κράτος να απευθυνθεί στους Πανέλληνες και ιδίως στις Μοναστικές αδελφότητες ιστορικά προεξάρχουσες να στελεχώσουν ανάλογες περιπτώσεις πριν τις γκριζάρει ο νεοοθωμανός;
    Η Τουρκία αμφισβήτησε ξανά το διεθνώς ανεγνωρισμένο δικαίωμα ταύτισης των ορίων του FIR με τα όρια ευθύνης για Διάσωση και Έρευνα.
    Το ΝΑΤΟ δεν θα προβαίνει σε επιχειρήσεις επαναπροώθησης και διάσωσης. Επομένως θα τηρεί «εκ του μακρόθεν τα γιγνόμενα». Θα περιορίζεται σε απλή παρακολούθηση, επιτήρηση, αναγνώριση παρανόμων διελεύσεων στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Τα Δωδεκάνησα εξαιρούνται από τον επιχειρησιακό του έλεγχο που αναγνωρίζει μόνο τα 6 από τα 10 ν.μ. του ελληνικού εναέριου χώρου. Ταύτα οφθαλμοφανώς με απαίτηση της Τουρκίας. Σε όλες τις τουρκικές παρανομίες θα τηρεί στάση (ευμενούς) ουδετερότητας. Και πάντως δεν πρόκειται να ελέγξει τις παράνομες ροές καθηλώνοντάς τες στις τουρκικές ακτές. Κοντολογίς θα εφαρμόζει όσα προσχεδίασε για αναδιανομή του Αιγαίου το 1976 ο ακατανόμαστος Κίσινγκερ.
    Η ρωσική παρέμβαση έχει ανατρέψει τους τουρκικούς σχεδιασμούς. Αλλά η ειρήνη στην διακεκαυμένη περιοχή προϋποθέτει ειλικρινή, άμεση και έμπρακτη συνεννόηση και δράση ΗΠΑ – Ρωσίας. Μόνη ικανή να φέρει την κάθαρση στη προσφυγική τραγωδία.
    Βρισκόμαστε σε εθνική περικύκλωση. Βρώμικο το παιχνίδι στα μνημονιακά μας βάσανα από τον παταγωδώς αποτυχημένο Τόμσεν. Κατασκεύασε εκ του μη όντος τρύπα 9 δισ. με πλαστά στοιχεία προκαλώντας ακόμη και Κομισιόν και ΕΚΤ.
    Συγκρατούμε μιαν αφρικανική παροιμία:: «όταν η λεοπάρδαλη σου επιτεθεί, δεν θα την διώξεις με το ρόπαλο του γείτονα». Με το ρόπαλο του γείτονα άλλωστε δεν αποκρούεται κανένας εχθρός, ενώ το ΝΑΤΟ θα εξακολουθήσει να λειτουργήσει ως Πόντιος Πιλάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου