Τρίτη 28 Απριλίου 2015

8.Η Μπριζίτ Μπαρντό και ο Παράδεισός της.



8.Η Μπριζίτ Μπαρντό και ο Παράδεισός της.
    Στην περιοχή Ερ της Γαλλίας βρίσκεται ο παράδεισος Ιδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό, το οποίο κινδυνεύει να κλείσει μετά από παράπονα και μηνύσεις γειτόνων.
    Πρέπει κάποιος να περάσει από άδεια χωριά, να διασχίσει το δάσος, να περάσει από πολλά μονοπάτια, να αφήσει πίσω του ατελείωτα χωράφια που χρυσίζουν από καλλιέργειες για να φτάσει στην περιοχή Σεντ Ομπέν λε Γκισάρ. Εκεί, σε οκτώ στρέμματα, βρίσκεται ένα απίθανο αγρόκτημα, ένας πρότυπος στάβλος και ένας περιστερώνας: είναι ο παράδεισος που έφτιαξε στη Γη η Μπριζίτ Μπαρντό.
    Η ωραία ιστορία ξεκινάει τον Δεκέμβριο του 1992. Η Μπριζίτ Μπαρντό επισκέπτεται το χώρο, αναζητά το ιδανικό σημείο για να προσφέρει ένα καταφύγιο σε όσους τετράποδους φίλους της βρίσκει εγκαταλειμμένους. Κάθεται για λίγο να ζεσταθεί στην κουζίνα του αγροκτήματος και από το παράθυρο βλέπει, ξαφνικά, ένα υπέροχο ελάφι που ήρθε να πιεί νερό. Τα βλέμματά τους συναντώνται. Η Μπριζίτ Μπαρντό αισθάνεται ότι αυτό είναι ένα σημάδι και αποφασίζει να αγοράσει το αγρόκτημα. Εκανε σημαντικές εργασίες επιδιόρθωσης με στόχο να φιλοξενήσουν άμεσα εκατό περίπου γάτες και σκύλους που η διάσημη σταρ έσωσε από ένα καταφύγιο για εγκαταλειμμένα ζώα που η ιδιοκτήτριά του είχε μόλις πεθάνει.
    Σήμερα το Ιδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό είναι ένας υπέροχος κήπος που φιλοξενεί 1.000 ζώα. Πάπιες, χήνες, κύκνους, γαϊδουράκια, πρόβατα, γουρούνια, κατσίκες, κουνέλια, αλογάκια, αγελάδες. Όλα αυτά τα ζώα είχαν εγκαταλειφθεί ή κακοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Υπάρχουν επίσης 200 σκύλοι και 400 γάτες που περιμένουν εκεί για να τα υιοθετήσουν. Το αγρόκτημα είναι ένα μέρος τρυφερότητας. Εργάζονται 40 άτομα, 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου να τα θεραπεύσουν, να τα μεγαλώσουν, να τα θρέψουν και να τα αγαπήσουν, κυρίως. Υπάρχουν νοσοκόμοι, αυτοκίνητα και τρακτέρ παντός είδους. Όλα έχουν προβλεφθεί ώστε να μη λείπει τίποτα στα ζώα και να μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε πρόβλημα. Περίπου 100 άτομα εργάζονται επίσης στο Ιδρυμα, υδραυλικοί, ξυλουργοί, μηχανικοί, κτηνίατροι. Τα ζώα κυκλοφορούν ελεύθερα, δεν υπάρχουν κλουβιά ούτε περιορισμοί.
    Αλλά αυτός ο τόπος της Εδέμ απειλείται εδώ και λίγο καιρό. Γείτονες του αγροκτήματος θέλουν να κλείσει το Ιδρυμα. Ορισμένοι παραπονούνται ότι τα σκυλιά γαυγίζουν πολύ ενοχλητικά. Το Ιδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό ξόδεψε τότε 3 εκατομμύρια ευρώ ώστε να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι με μόνωση ώστε τα σκυλιά να κλείνονται εκεί για το βράδυ μεταξύ 18:30 ως τις 9 το πρωί.
    Ωστόσο οι γείτονες επιμένουν. Το διπλανό αγρόκτημα σχεδιάστηκε για να γίνει ξενώνας και ο ιδιοκτήτης ζητάει να κλείσει το Ιδρυμα των ζώων. Καθημερινά ανταλλάσσονται βαριές κουβέντες και το κλίμα είναι βαρύ.  Το Ιδρυμα πρότεινε να κατασκευάσει άλλους ειδικούς χώρους με απόλυτη μόνωση ώστε να προσφέρει λύση σε όλους. Οι δύο πλευρές βρίσκονται στα δικαστήρια και η περιφέρεια του Ερ διέταξε διοικητική εξέταση.
    Η ιστορία δεν είναι καθόλου για γέλια, γιατί αν το Ιδρυμα κλείσει τότε 40 εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο, 100 τεχνίτες θα χάσουν τη δουλειά τους και 1.000 ζώα θα βρεθούν ξανά στο δρόμο.
Για περισσότερες πληροφορίες στο www.fondationbrigittebardot.fr
Η σταρ είναι σήμερα 81 ετών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου