Τρίτη 28 Απριλίου 2015

4.ΟΧΙ στην εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές



4.ΟΧΙ στην εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές
Άρθρο του Αντώνη Γκoύλελ
    Το τελευταίο καιρό παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις εγκαταστάσεις κεραιών από εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα
    Οι εταιρίες θέλοντας να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες για καλύτερη κάλυψη των χρηστών τους επιλέγουν την εγκατάσταση κεραιών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπου ζούμε και καθημερινά κινούμαστε εμείς και τα παιδιά μας, σε συνεργασία με ανεγκέφαλους ιδιοκτήτες που "νοικιάζουν" την ταράτσα τους κερδίζοντας πολλά χρήματα μηνιαίως με αποτέλεσμα να σπέρνουν τον καρκίνο μέσα στα σπίτια μας!!
    Στον βωμό του κέρδους λοιπόν θυσιάζουν την υγεία μας χωρίς πολλές φορές να το ξέρουμε!
    Ήδη χιλιάδες κεραίες που βρίσκονται εγκατεστημένες είναι οι περισσότερες παράνομες, καμουφλαρισμένες για να μην γίνονται αντιληπτές.
    Στην Κόρινθο η κατάσταση δυστυχώς πλέον έχει ξεφύγει. Σε μια τόσο μικρή πόλη φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στις ταράτσες και δεν ξέρει κανείς τι του ξημερώνει.
Παραλία Καλάμια Κόρινθος
    Στην παραλία Καλάμια της Κορίνθου από το 2011 λειτουργούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ δυο κεραίες της Vodafone. Σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται δημοτικό σχολείο και παιδική χαρά. Οι κάτοικοι παρόλο που μάζεψαν υπογραφές δεν έγινε τίποτα, ακόμα και σήμερα σπέρνουν τον καρκίνο σε όλη την γειτονιά. Σε κατοικημένη περιοχή στην Κόρινθο εταιρία κινητής τηλεφωνίας εγκατέστησε ''δίδυμες'' κεραίες
    Ο ασυνείδητος κάτοικος που έχει εγκαταστήσει τις κεραίες στην πλάκα του σπιτιού του καμουφλαρισμένες σαν δυο λευκές καπνοδόχους για να μην γίνουν αντιληπτές δεν έχει καμία άδεια στα χέρια του.
    Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων και τις υπογραφές που είχαν μαζέψει για να κατέβουν δυστυχώς δεν υπάρχει αποτέλεσμα, οι κεραίες εδώ και ένα χρόνο παραμένουν στην κατοικημένη περιοχή.
    Nα σημειώσουμε οτι οι κεραίες βρίσκονται στην παραλία Καλάμια της Κορίνθου οπου επισκέπτονται καθημερινά κόσμος, επίσης σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται δημοτικό σχολείο και παιδική χαρά. Τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο ή στην παιδική χαρά και οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ειναι αναγκασμένοι να δέχονται την ακτινοβολία των κεραιών εν αγνοία τους.
    Ας ευαισθητοποιηθεί κάποιος γι'αυτούς τους ανθρώπους αλλά και για τον εαυτό του ακόμα, διότι δεν κινδυνεύουν μόνο οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και αυτοί που εκτίθενται πιο μακριά ,εξαιτίας της μεγάλης απόστασης εκπομπής της ακτινοβολίας
    Πρέπει να κατέβουν οι κεραίες άμεσα και να τιμωρηθεί με τον τρόπο που του αξίζει αυτός ο άνθρωπος που δεν ενδιαφέρεται για την υγεία των άλλων αλλά για το προσωπικό του κέρδος.
Κόρινθος: Απόπειρα εγκατάστασης στην οδό Πήγασου 41
    Μεγάλη αγανάκτηση επικρατεί στους κατοίκους στην οδό Πηγασου 41 στην Κόρινθο με την εμφάνιση και εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα στα σπίτια τους και δίπλα σε παιδικό σταθμό.
    Όμως οι τεχνικοί έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους της περιοχής που τους εμπόδισαν να ολοκληρώσουν το έργο τους.
Κεραία σε μια νύχτα στην Πάτρα 
    Σε κινητοποίηση για την αποξήλωση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που στήθηκε εν μία νυκτί, σε απόσταση λιγότερη των εκατό μέτρων από δύο δημοτικά σχολεία, το 67ο και το 24ο, στα Ζαρουχλέικα Πάτρας, βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 20 Μαρτίου.
    Σε σχετική κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των παραπάνω Σχολείων, όπως και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γλαύκου, καθώς και Επιτροπής Κατοίκων αναφέρονται τα παρακάτω:
    «Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, στην οδό Δημητρίου Παπατσώρη, επί της πλατείας Μενελάου, αυτόπτες μάρτυρες παρατήρησαν ότι μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας προέβη στην τοποθέτηση κεραίας, σε ταράτσα οικίας.
    Θεωρούμε ότι ενέργειες σαν την ανωτέρω ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους για την δημόσια υγεία και ειδικότερα για τους μικρούς μαθητές, λόγω της ύπαρξης σχολικών μονάδων στην περιοχή, σε απόσταση μόλις εκατόν μέτρων.
    Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση της κεραίας από τον συγκεκριμένο χώρο, καθώς και την αποτροπή τοποθέτησή της σε οποιονδήποτε άλλο χώρο. Καλούμε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, καθώς και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να λάβουν θέση και να συμπαρασταθούν στις κινητοποιήσεις της περιοχής, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της πλατείας Μενελάου.
    Σημειωτέον ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν κινητοποιήσεις στην περιοχή για κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Υπάρχουν και άλλες κεραίες στην περιοχή οι οποίες είναι σε λειτουργία.
    Η κοινή απόφαση για κινητοποίηση πάρθηκε μετά από συνέλευση που έγινε στο Νότιο Διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, παρουσία όλων των εκπροσώπων της περιοχής».
Σήμερα είναι στην γειτονιά κάποιου αλλού αύριο στην δικιά σου!! Μην περιμένεις ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ!!
   
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ!!!
    Αν δεν κινητοποιηθούμε θα μας αναγκάσουν να φύγουμε από τα σπίτια μας για να κάνουν την "δουλειά" τους!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου