Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

7.Η γαλλική αστυνομία εξοπλίζει τους αστυνομικούς με φορητές κάμερες



Με τόσα ‘’μπιχλιμπίδια’’ και ‘’κρεματζούλια’’ κρεμασμένα επάνω τους, θα χάσουν το ‘’μπούσουλα’’ οι άνθρωποι !
Του Gustave Rey
    Aκόμα πιο «στενή» θα είναι η επιτήρηση των πολιτών απο τις γαλλικές αρχές. Η γαλλική αστυνομία εξοπλίζει τους αστυνομικούς της με φορητές κάμερες GoPro ή κάμερες πεζών όπως τις αποκαλούν. Η αρχή έγινε στις βόρειες περιοχές της Γαλλίας όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “La Voix du Nord” oπου εκεί η αστυνομία αγόρασε και άρχισε να χρησιμοποιεί 80 κάμερες πεζών που θα παρακολουθούν και θα καταγράφουν τους πολίτες παράλληλα με την βιντεοεπιτήρηση.
    Η ιδέα της παρακολούθησης του κόσμου και με κάμερες πεζών υιοθετήθηκε απο τις ΗΠΑ.
    Για να χρυσώσει το χάπι της επιτήρησης, το γαλλικό υπουργείο εσωτερικών υποστηρίζει ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να καταπολεμηθεί η αστυνομική βαρβαρότητα παρόλο που οι κάμερες δεν θα είναι συνέχεια σε λειτουργία.
    «Οι αστυνομικοί θα έχουν την κάμερα αλλά και την οθόνη της  σε περίοπτη θέση στο στήθος και δεν θα καταγράφουν συνεχώς αλλά μόνο όταν εκδηλώνεται ένταση» δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας στην «La Voix du Nord”.
    Aπο το 2012 η γαλλική αστυνομία έχει δοκιμαστικά κάνει χρήση 238 GoPro πεζών. Παρά την κρίση στον προυπολογισμό του 2014 υπήρξε ειδικό κονδύλι για την αγορά άλλων 540 όπως και στον προυπολογισμό του 2015. Μόνο για τον μήνα Απρίλιο το υπουργείο εσωτερικών της Γαλλίας αναμένεται να εξοπλίσει με κάμερες πεζών GoPro άλλους 200 αστυνομικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου