Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

1.Aποκλεισμός από το ποδόσφαιρο για τον Κομπότη



1.Aποκλεισμός από το ποδόσφαιρο για τον Κομπότη
Αυτός δεν είναι, που πρίν 4 χρόνια έκανε ‘’μαμουνιές’’ με τον Μποροβήλο ( Αστέρα Τρίπολης) και Μαρινάκη ( ο…γνωστός ) για να ρίξουν τον ΗΡΑΚΛΗ και να μείνουν οι ομάδες τους που είχαν λιγώτερους βαθμούς στην τελική βαθμολογία ?
Για αυτόν δεν είχε επίσημα καταγγείλει ένας έγχρωμος ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού, ότι τους απειλούσε με πιστόλι όταν ζητούσαν τα οφειλόμενα ?
Ας περιμένουμε το ΤΕΛΟΣ για να δούμε πόσο βαθειές είναι οι ρίζες.
    Την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τον ισχυρό άνδρα του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη αποφάσισαν από κοινού ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης και ο εισαγγελέας υπηρεσίας.
    «Δώσαμε τις απαραίτητες εξηγήσεις και θεωρούμε πως είναι ειλικρινείς και βάσιμες» ανέφερε ο μεγάλομέτοχος των Βοιωτών την στιγμή που αποχωρούσε από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου βρέθηκε το πρωί μετά από κλήση του ανακριτή Ανδρεάδη.
    Η απαγόρευση της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τον Γιάννη Κομπότη, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για
κατά συρροή συναυτουργία δωροδοκία - δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, είναι μέχρι τη διεξαγωγή της σχετικής δίκης.
    Μετά από αυτήν την εξέλιξη δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει αξίωμα στον Λεβαδειακό, αλλά ούτε και να εκπροσωπεί την Super League στην ΕΠΟ.
    Αντίστοιχος περιορισμός έχει επιβληθεί στο πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, Χαρίλαο Ζυγογιάννη, στο μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Μαρία Αναστασάκη και στο μέλος του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, Γιώργο Βλάσση.
Πιάσαμε όλα τα ‘’πόστα’’ δηλαδή…

Ακλόνητο αφεντικό ο Κομπότης!

Δημήτρης Σαμόλης
    Με απόφαση του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη και του εισαγγελέα υπηρεσίας απαγορεύτηκε στον Γιάννη Κομπότη να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ποια ακριβώς είναι ωστόσο η απαγόρευση; Το Sport24.gr αναλύει.
    Ο Γιάννης Κομπότης απολογήθηκε τη Δευτέρα (27/4) στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, ο οποίος με τον εισαγγελέα υπηρεσίας αποφάσισαν να του απαγορεύσουν την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Αυτός ήταν ο περιοριστικός όρος που του επιβλήθηκε.
Τι όμως σημαίνει αυτό;
Για τον Κομπότη τίποτα. Διότι δεν είναι πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, αλλά μεγαλομέτοχος. Κατέχει δηλαδή το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.
    Έχει το δικαίωμα, για παράδειγμα, αν θέλει, να αγοράσει και το υπόλοιπο ποσοστό, άσχετα με τον περιοριστικό όρο που τον αφορά. Δεν υποχρεούται ούτε να πουλήσει τις μετοχές, ούτε να τις μεταβιβάσει.   Με άλλα λόγια, θα έπρεπε απλά να παραιτηθεί από πρόεδρος, αξίωμα που έτσι και αλλιώς δεν έχει στην ομάδα της Βοιωτίας.
    Αυτή τη στιγμή η υπόθεση που αφορά τον Κομπότη βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. Του κατέστησαν σαφές να μην ασχολείται διοικητικά με το ποδόσφαιρο, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκριση. Δεν του απαγορεύει κανείς να πάει στο γήπεδο, αν το επιθυμεί.
    Όταν ολοκληρωθεί η ανάκριση, ο φάκελος θα πάει στον εισαγγελέα. Αυτός θα τον μελετήσει και μπορεί είτε να επιβάλει περισσότερες κατηγορίες, είτε να αφαιρέσει. Ακολούθως ο εισαγγελέας θα κάνει την πρότασή του στο συμβούλιο εφετών, που θα αποφασίσει ποιοι είναι κατηγορούμενοι και ποιοι όχι.
     Οι όροι του ανακριτή για τον Κομπότη δεν είναι ποινικοί (φυλάκιση, πρόστιμο, παρουσία 1 και 15 κάθε μήνα στο τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα). Του καταστήθηκε σαφές να μην ασχοληθεί με τα διοικητικά, ώστε να μην παρεμποδιστεί η συνέχεια της ανάκρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου