Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

7.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ? Τα παιδιά απαντούν…



7.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ? Τα παιδιά απαντούν…
http://socialista.com.cy
    Στο πλαίσιο μιας έρευνας, μια ομάδα επαγγελματιών ρώτησε 20 παιδιά, ηλικίας 4 έως 8 ετών, τι σημαίνει αγάπη. Οι απαντήσεις που πήραν, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα και είναι πολύ σοφότερες από ότι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.
        1. «Όταν η γιαγιά μου απέκτησε αρθρίτιδα, δεν μπορούσε πια να σκύψει για να βάψει τα νύχια τον ποδιών της. Έτσι, ο παππούς μου πλέον το κάνει γι” αυτήν παρ όλο, που και εκείνος πάσχει από αρθρίτιδα στα χέρια του. Αυτό είναι αγάπη.» (Ρεμπέκα – 8 ετών)
        2. «Όταν κάποιος σε αγαπάει, ο τρόπος με τον οποίο λέει το όνομα σου είναι διαφορετικός. Απλά ξέρεις ότι το όνομα σου είναι ασφαλές μέσα στο στόμα αυτού που σε αγαπάει.» (Μπίλι – 4 ετών).
        3. «Αγάπη είναι όταν ένα κορίτσι βάζει το άρωμα της και ένα αγόρι το after shave του και βγαίνουν έξω και ο ένας μυρίζει τον άλλον.» (Καρλ – 5 ετών)
        4. «Αγάπη είναι όταν βγαίνεις έξω με κάποιον και του δίνεις τις περισσότερες από τις τηγανητές σου πατάτες χωρίς να κάνεις τον άλλον να σου δώσει από το δικό του φαγητό.» (Κρίσσυ – 6 ετών)
        5. «Αγάπη είναι αυτό που σε κάνει να χαμογελάς όταν είσαι κουρασμένος.» (Τέρρυ – 4 ετών)
        6. «Αγάπη είναι όταν η μαμά μου ετοιμάζει καφέ για τον μπαμπά μου και πριν του τον δώσει πίνει μια μικρή γουλιά για να σιγουρευτεί ότι είναι καλός.» (Ντάνι – 7 ετών)
        7. «Αγάπη είναι όταν φιλιέσαι όλη την ώρα. Μετά όταν κουραστείς να φιλιέσαι θέλεις να παραμείνεις μαζί με τον άλλο και αρχίζεις να μιλάς μαζί του ασταμάτητα. Έτσι κάνουν η μαμά και ο μπαμπάς μου. Είναι αηδία όταν φιλιούνται.» (Έμιλι- 8 ετών)
        8. «Αγάπη είναι αυτό που υπάρχει στο δωμάτιο μαζί σου τα Χριστούγεννα εάν σταματήσεις να ανοίγεις δώρα και αρχίσεις να ακούς.» (Μπόμπι – 7 ετών)
        9. «Εάν θέλεις να μάθεις να αγαπάς καλύτερα ξεκίνα με έναν φίλο που αντιπαθείς.» (Νίκα – 6 ετών)
      10. «Αγάπη είναι όταν λες σε ένα αγόρι ότι σου αρέσει η μπλούζα του και εκείνος την φοράει μετά κάθε μέρα.» (Νόελ – 7 ετών)
      11. «Η αγάπη μοιάζει σαν έναν μικρόσωμο ηλικιωμένο άντρα και μια μικρόσωμη ηλικιωμένη γυναίκα που ακόμη παραμένουν φίλοι παρόλο που γνωρίζονται τόσο καλά.» (Τόμμυ – 6 ετών)
      12. «Κατά την διάρκεια του ρεσιτάλ πιάνου μου, ήμουν πάνω στη σκηνή και ήμουν πολύ φοβισμένη. Κοιτούσα όλον αυτόν τον κόσμο από κάτω που με παρακολουθούσε και τότε είδα τον μπαμπά μου να μου κουνάει το χέρι του και να μου χαμογελάει. Ξαφνικά σταμάτησα να φοβάμαι.» (Σίντι – 8 ετών)
      13. «Η μαμά μου με αγαπάει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Δεν υπάρχει κανείς άλλος που να με φιλάει για να κοιμηθώ το βράδυ.» (Κλέρ – 6 ετών)
      14. «Αγάπη είναι όταν η μαμά δίνει στον μπαμπά το καλύτερο κομμάτι κοτόπουλο.» (Έλεν – 5 ετών)
      15. «Αγάπη είναι όταν η μαμά βλέπει τον μπαμπά ιδρωμένο με τα βρώμικα ρούχα της δουλειάς και παρόλα αυτά του λέει ότι είναι ομορφότερος και από τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ.» (Κρίς – 7 ετών)
      16. «Αγάπη είναι όταν το κουτάβι σου έρχεται και σου γλύφει το πρόσωπο παρόλο που εσύ το είχες αφήσει μόνο του όλη μέρα.» (Μέρυ Άνν – 4 ετών)
      17. «Ξέρω ότι η μεγαλύτερη αδελφή μου με αγαπάει γιατί μου δίνει όλα τα παλιά της ρούχα και μετά πρέπει κάθε φορά να πάει να αγοράσει καινούργια.» (Λόρεν 4 ετών)
      18. «Όταν αγαπάς κάποιον τα βλέφαρα σου ανοιγοκλείνουν και μικρά αστέρια βγαίνουν από μέσα σου.» (Κάρεν – 7 ετών)
      19. «Αγάπη είναι όταν η μαμά βλέπει τον μπαμπά στην τουαλέτα και δεν πιστεύει ότι είναι αηδιαστικό.» (Μαρκ – 6 ετών)
      20. «Δεν θα έπρεπε να λες το σ’ αγαπώ εκτός μόνο εάν το εννοείς. Όταν το εννοείς όμως πρέπει να το λες συνέχεια γιατί οι άνθρωποι ξεχνάμε εύκολα.» (Τζέσικα – 8 ετών)
   (Μπόνους) 21: Στην πραγματικότητα αυτό που θα διαβάσετε στη συνέχεια δεν πρόκειται για άλλη μια απάντηση παιδιών, στο ερώτημα τι είναι η αγάπη. Πρόκειται για κάτι πολύ διαφορετικό. Είναι μια μικρή, πραγματική ιστορία που παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο τι σημαίνει για τα παιδιά η αγάπη.
    Ο συγγραφέας και ομιλητής Λέο Μπουσκάγκλια κάποτε μίλησε σχετικά με έναν διαγωνισμό στον οποίο του ζητήθηκε να είναι κριτής. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να βρεθεί το πιο τρυφερό και συμπονετικό παιδί.
    Νικητής ήταν ένα τετράχρονο αγόρι του οποίου ο καλύτερος φίλος ήταν ο ηλικιωμένος γείτονας του ο όποιος πρόσφατα είχε χάσει την γυναίκα του. Το μικρό αγόρι βλέποντας τον ηλικιωμένο να κλαίει μπήκε στη αυλή του ηλικιωμένου, σκαρφάλωσε στην αγκαλιά του και απλά παρέμεινε εκεί.
    Όταν η μητέρα του το ρώτησε τι ήταν αυτό που είπε στον ηλικιωμένο, εκείνο απάντησε: Τίποτα, απλά τον βοήθησα να κλάψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου