Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

7.Ο Βαρουφάκης αρνήθηκε να πληρώσει swap της κυβέρνησης Σημίτη7.Ο Βαρουφάκης αρνήθηκε να πληρώσει swap της κυβέρνησης Σημίτη
Olympia.gr
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
    Η μαζική επίθεση που δέχεται ο Γιάννης Βαρουφάκης από τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών, αλλά και από τους ντόπιους συνεργάτες τους έχει εξήγηση. Όπως όλα δείχνουν ο Γιάνης Βαρουφάκης αρνήθηκε να πληρώσει «μαύρο» swap που είχε συνάψει η κυβέρνηση Σημίτη στη Deutsche Bank.
    Όλα ξεκίνησαν από τις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων σχετικά με την ρευστότητα και τις υποχρεώσεις του Ελληνικού δημοσίου.
    Εκεί λοιπόν διαπιστώθηκε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις προχωρούσαν σε πληρωμή τόκων για ένα μαύρο swap που είχε συνάψει ο Σημίτης απ΄ευθείας με την Deutsche Bank για να εξοφληθούν Γερμανοί προμηθευτές του δημοσίου το 1999.
    Το swap αυτό σύμφωνα με πληροφορίες είχε μεταφερθεί νύχτα σε υποκατάστημα της Γερμανικής τράπεζας εκτός Ευρώπης και τα τοκοχρεωλύσια ερχόντουσαν με την μορφή «φιρμανιού» απ' ευθείας στο Ελληνικό υπουργείο οικονομικών.
    Όπου βέβαια το πλήρωναν χωρίς κανέναν έλεγχο, οι συνεργάτες και φίλοι του Σημίτη, που όλως τυχαίως μονοπωλούσαν από το 2009 και μετά την καρέκλα του υπουργείου σχεδόν σε όλες τις κυβερνήσεις.
    Το πλήρωναν δηλαδή οι κύριοι Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Στουρνάρας, και Χαρδούβελης. Χωρίς να περνά από κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό, στην κυριολεξία κάτω από την μύτη της ΕΕ. Όπως ακριβώς έγινε με τα swap της Goldman Sachs.
    Μόλις οι δανειστές κατάλαβαν ότι οι εν λόγω υποχρεώσεις δεν θα πληρωνόντουσαν, στη Γερμανία σήμανε... κόκκινος συναγερμός. Και εκεί άρχισαν πρώτα οι εκβιαστικές δηλώσεις Σόιμπλε για να ακολουθήσει ο πρωτοφανής πολιτικός «ξυλοδαρμός» και η λάσπη κατά του Βαρουφάκη.
    Η ύπαρξη του εν λόγο swap αποδεικνύει ότι οι Γερμανοί δάνειζαν την κυβέρνηση Σημίτη για να πληρώνονται πάλι οι Γερμανοί!
    Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της υποκρισίας, τον Αύγουστο του 2012 η Deutsche Bank στέλνει επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την πληρωμή των τόκων (!) του ομολόγου που κατέχει. Δηλαδή, την ίδια στιγμή που ομολογιούχοι, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ΝΠΔΔ καταστράφηκαν από το PSI, η Γερμανική τράπεζα παραμένει αλώβητη, όπως και το χρέος της Ελλάδας προς αυτή.
    Το συγκεκριμένο ομόλογο της Deutsche Bank, είναι δάνειο της κυβέρνησης Σημίτη το 1997, με ημερομηνία λήξης το 2017, μετά από 20 χρόνια δηλαδή. Η κυβέρνηση Σημίτη λοιπόν, πήρε ένα χρηματικό ποσό από την Γερμανική τράπεζα το οποίο διαχειρίστηκε στο ακέραιο, αλλά «χρέωσε» την αποπληρωμή του στην επόμενη γενιά.
    Για όσους δεν κατάλαβαν, η κυβέρνηση Σημίτη δανείζεται το 1997, από Γερμανική τράπεζα το ποσό των 352 εκ. ευρώ, για να πληρώσει σε Γερμανική εταιρεία το ποσό των 400 εκ. ευρώ.
    Απ΄όλα τα παραπάνω γίνεται πλέον προφανές για πιο λόγο ο Σόιμπλε και η νομενκλατούρα των Βρυξελλών έχουν τέτοιο μένος εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ παράλληλα εξηγείται και ο «τρόμος» του περιβάλλοντος Σημίτη για την εξεταστική επιτροπή που θα διαλευκάνει το πώς φτάσαμε στα μνημόνια.
ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου