Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

8.ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΒΔΕΛΑΣ.

8.ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΒΔΕΛΑΣ.
Το έστειλε ο Δημήτρης Βαλασίδης
    Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ τίμησε τον ήρωα των νεωτέρων χρόνων της ιστορίας μας Συνταγματάρχη  Βασίλειο Αβδελά, συμμετέχοντας με μεγάλο αριθμό στελεχών και μελών του στη σεμνή τελετή που διοργάνωσε η δημοτική κίνηση ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ του Γιάννη Κουριαννίδη.
    Στο πρόσωπο του ήρωα τιμήθηκε η διπλή εορτή της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (26/10/1912) και του ΟΧΙ (28/10/1940).
    Ο Βασίλειος Αβδελάς ήταν ο Αξιωματικός που συμμετείχε ως ένδοξος μαχητής και στις δύο αυτὲς περιόδους, αλλὰ και στην Μικρασιατικὴ Εκστρατεία και στην Πατριωτική Εθνικὴ Αντίσταση, κατά την διάρκεια της  οποίας δολοφονήθηκε.
    Συμμετείχαν επίσης: τα πολιτικά κόμματα «Εθνικὸ Μέτωπο» και «Κοινωνία - Συνεχιστὲς του Καποδίστρια» και  οι πατριωτικές οργανώσεις «Δεσμοὶ Ελλήνων», «Εθνεγερσία», «Μακεδονικὴ Πρωτοπορία», «Ινστιτούτο Αριστοτέλης», η «Πανελλήνιος Απελευθερωτικὴ Οργάνωση - Π.Α.Ο.» και η  «Βασιλική Ένωση Θεσσαλονίκης».
    Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία και ο χαιρετισμός του εκπρόσωπου της οικογένειας του ήρωα  Μιλτιάδη Κουμπλή, που είναι δισέγγονός του.
    Κεντρικὸς ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπος της Π.Α.Ο.  Διονύσιος Βουλγαρόπουλος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Γιάννης Κουριαννίδης, η α’ αντιπρόεδρος του «Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας» Κωνσταντία Καλαμπαλίκα, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του «Εθνικού Μετώπου»  Ιωάννης Βαλερής, ὁ εκπρόσωπος της «Κοινωνίας»  Γιώργος Σύρπης, ο αντιπρόεδρος των «Δεσμών Ελλήνων»  Σωτήρης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος της «Μακεδονικής Πρωτοπορίας» και υπεύθυνος της οργάνωσης Δήμου Θεσσαλονίκης του ¨Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας»  Απόστολος Σιώκος .
    Η κα Καλαμπαλίκα τόνισε στον χαιρετισμό τους, ότι στο πρόσωπο του Αβδελά οι Έλληνες Πατριώτες τιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν την ζωή τους για την σωτηρία της Πατρίδας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των κομμάτων και οργανώσεων, ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο, τον οποίο έψαλαν όλοι οι συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου