Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

1.«Ψυχή Βαθιά» Ο εξωραϊσμός ενός Εθνικού Εγκλήματος

1.«Ψυχή Βαθιά»   Ο εξωραϊσμός ενός Εθνικού Εγκλήματος
Δεν μπορώ παρά να αναρτήσω τις, κατά τη γνώμη μου, απόλυτα ορθές θέσεις του αρθρογράφου. 
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης  Αντιστράτηγος εα
    Μεγάλη η προσπάθεια των σκεπτόμενων Ελλήνων από το 1950 και μέχρι σήμερα να ξεχάσουν τις μεγάλες πληγές του δεύτερου γύρου των Στασιαστών-Κομμουνιστών, που άφησαν στον τόπο μας. Όπου! μια ομάδα ιθυνόντων κομμουνιστών της εποχής εκείνης με οδηγίες από την Σταλινική Ρωσία, στην προσπάθειά της για δεύτερη φορά να καταλάβει την εξουσία δια της βίας, κατέστρεψε συθέμελα την Ελλάδα. Εμπλακήκαμε σ’ ένα αδελφοκτόνο πόλεμο, διότι ο Σταλινικός φασισμός δεν ικανοποιήθηκε από την μοιρασιά της Γιάλτας. Αυτή είναι η πραγματική Αλήθεια, όλα τ’ άλλα, παραποίηση των πραγματικών γεγονότων.
    Ας έλθουμε τώρα στην ταινία «Ψυχή Βαθιά». Ο καθ’ όλα άξιος σκηνοθέτης κ. Βούλγαρης Παντελής, με το ανιστόρητο σενάριο αυτής, ακροβάτησε άστοχα με τις εικόνες φρίκης, επηρεασμένος από την ιδεολογία του, να ωραιοποιήσει τον αγώνα των Στασιαστών-Κομμουνιστών, και να μοιράσει στα ίσια την ευθύνη. Οι εικόνες φρίκης που στηρίχθηκαν σε προπαγανδιστικό υλικό μόνο της μιας πλευράς, είναι αδικαιολόγητες για έναν καταξιωμένο σκηνοθέτη. Διότι! αναμοχλεύουν την συνείδηση του θεατή – του Έλληνα γενικότερα, για την προπαγάνδα της μισής αλήθειας, Παραβλέπονται τα ανεπανόρθωτα δεινά που έφερε στον τόπο μας, το ανοσιούργημα των στασιαστών-κομμουνιστών της εποχής εκείνης.
    Επίσης εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα γεγονότα και ορισμένες έννοιες:
            ΠΡΩΤΟΝ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος ουδέποτε, ελέγοντο Εθνικός Στρατός, η ονομασία που επεκράτησε από της ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους, λέγονται «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ».
            ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Οι πλανεμένοι στασιαστές αντάρτες, ουδέποτε στην περίοδο εκείνη ελέγοντο Δημοκρατικός Στρατός. Με το όνομα Δημοκρατικός Στρατός δε τους αναγνώρισαν, ούτε οι πατρώνες των, οι οποίοι μάλιστα στο τέλος και τους πρόδωσαν.
            ΤΡΙΤΟΝ: Η ονομασία «Εθνικός Στρατός» και «Δημοκρατικός Στρατός» είναι εφεύρημα της μετέπειτα αριστερής διανόησης, δια να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους προπαγανδιστικούς σκοπούς των, της μισής ιστορικής αλήθειας, δηλαδή την ωραιοποίηση της εγκληματικής απόφασης των τότε Κομμουνιστών ηγετών της χώρας μας και την κατανομή της ευθύνης εξ ίσου και στις δύο πλευρές.
            ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Ο Ελληνικός Στρατός την εποχή εκείνη πολεμούσε τα Κομμουνιστικά Αντάρτικα σώματα, για ένα σκοπό, να μην περιέλθει η χώρα μας στο Κομμουνιστικό Στρατόπεδο και για να μην ακρωτηριασθεί με σύνορα σήμερα στον Όλυμπο. Δεν μας ενημερώνει όμως το σενάριο, γιατί σήκωσαν τα όπλα οι τότε στασιαστές Κομμουνιστές Αντάρτες, εναντίον της βαριά τραυματισμένης Πατρίδος των, από τον Β! Π.Π. που μόλις τελείωσε; Τι προσπαθούσαν να πετύχουν από έναν αδελφοκτόνο πόλεμο; Ποιοι τους παρέσυραν; Γιατί;
            ΠΕΜΠΤΟΝ: Επίσης είναι απαράδεκτη και εξωπραγματική η εικόνα που παρουσίασε, ο κατά τ’ άλλα άξιος σκηνοθέτης, να φτύνουν οι Έλληνες Αξιωματικοί στους νεκρούς.
    Ποτέ! η ελληνική ή ξένη ιστοριογραφία πολέμων, επισήμανε για Έλληνες Αξιωματικούς και Στρατιώτες, τέτοια συμπεριφορά προς τους νεκρούς, αντίθετα τιμούσαν πάντοτε τους νεκρούς οι Έλληνες Μαχητές. Υπ’ όψιν ότι υπάρχουν Στρατιωτικά Κοιμητήρια στην χώρα μας, όπου είναι ενταφιασμένοι μαζί Έλληνες και Βούλγαροι Στρατιώτες του Α! Π.Π.
    Τέλος θα ήτο μεγάλη παράλειψη, να μην συγχαρώ τους νεαρούς Πρωταγωνιστές της ταινίας, οι οποίοι απέδωσαν κατά άριστον τρόπο, τον όποιο ρόλο τους ανετέθη να ερμηνεύσουν.

1 σχόλιο:

  1. Αριστεροδεξιές ληστοσυμμορίες μου σφάζοντα για τα απόλυτα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα των προστατών,παίρνοντας στο λαιμό τους τις λαϊκές μάζες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή