Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

7.ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ

Μάλλον έλλειπες από το μάθημα, όταν δίδασκαν ‘’ΗΓΕΣΙΑ’’, όπου και αν σπούδασες, φιλαράκι…
Οι ΗΓΕΤΕΣ είναι πάντα ΠΑΡΟΝΤΕΣ και ενεργοί.
Το βασικώτερο προσόν τους, είναι να ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΑΞΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.
(Ρουσσόπουλος κτλ δηλαδή…)
Εάν θέλεις, υπάρχουν και παραδόσεις μαθημάτων ‘’κατ’ ιδίαν’’
Εκτός εάν βαράτε το Σαμάρι για να φοβηθεί ο γα’ι’δαρος…
Όσο για τα ονόματα ,’’βαριά σαν ιστορία’’, τον 20ο Αιώνα φλομώσαμε στους Παπανδρέηδες, Μητσοτάκηδες, Βενιζέλους ( χωρις συγγενική σχέση, για να μην με λέτε και άσχετο ), Καραμανλήδες και πάει λέγοντας.
Στην γειτονιά μου μένει κάποιος Υψηλάντης. Να τον κάνουμε Πρόεδρο ?
Μένει και κάποιος Κολοκοτρώνης. Να τον κάνουμε Στρατηγό ?
Μένει και κάποιος Καποδίστριας. Να τον κάνουμε Πρωθυπουργό ?
Μένει και κάποιος Ρωχάμης. Αυτόν τι να τον κάνουμε ?? 
 defencenet.gr
    Για πρώτη φορά μετά το 2009 οπότε και αποχώρησε από την ηγεσία αρχικά της χώρας και εν συνεχεία του κόμματός του, ο Κώστας Καραμανλής προχωρά σε μια κρίσιμη πολιτικά, στιγμή σε παρέμβαση στο πολιτικό γίγνεσθαι με αφορμή τα νέα μέτρα εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών που ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση κατ'εντολήν της τρόϊκα.
    Μέσω συνεργατών του διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι "Δεν προτίθεται να ψηφίσει νέα μέτρα" και προσθέτει ότι "Θα κάνει παρέμβαση στη Βουλή αν έρθουν μέτρα είτε κάθετα είτε οριζόντια είτε διαγώνια προς ψήφιση και θα αιτιολογήσει γιατί δεν τα ψηφίζει".
    Ουσιαστικά πρόκειται για μια πολιτική επιστροφή του Κώστα Καραμανλή στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας και σπάσιμο της αυτο-απομονωσής του.
    Ήδη ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζει το υπόβαθρο για την επιστροφή αυτή και έχει επαφές σε καθημερινή βάση με βουλευτές οι οποίοι είναι εξαιρετικά απαισιόδοξοι για το μέλλον όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και του κόμματος.
    "Με όνομα βαρύ σαν Ιστορία" ο Κώστας Καραμανλής, επιστρέφει. Και επιστρέφει για να μείνει στο πολιτικό προσκήνιο...
Τελικά, ρε παιδιά, αυτοί οι Καραμανλήδες, όλο φεύγουν ( ΠΑΡΙΣΙ , ΜΟΥΓΚΑΜΑΡΑ ) και όλο τους φωνάζουν να μας σώσουν. Και άλλοι σωτήρες στο προσκήνο ? Μήπως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου