Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

14.Στο Υπουργείο Εξωτερικών δίνουν 150.000 ευρώ για φουλάρια και γραβάτες

14.Στο Υπουργείο Εξωτερικών δίνουν 150.000 ευρώ για φουλάρια και γραβάτες
ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑ ‘’ΦΡΟΥ – ΦΡΟΥ’’ ΚΑΙ ‘’ΑΡΩΜΑΤΑ’’ ΠΟΥ ΛΕΜΕ…
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ‘’ΜΑΜΟΥΝΙΑ’’, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΕΣ. 
    Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 147.600 ευρώ από τον προϋπολογισμό του κράτους για να αγοράσει γραβάτες και φουλάρια!
    Ναι, καλά διαβάσατε. Εν μέσω κρίσης και με αφορμή την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάποιοι ανεγκέφαλοι του κρατικού μηχανισμού, που διαχειρίζονται τις τύχες και το χρήμα του ελληνικού λαού, αποφάσισαν, έτσι για πλάκα, να διαθέσουν το ποσό αυτό για να αγοράσουν μεταξωτές γραβάτες και φουλάρια τα οποία θα δωρίσουν στις αντιπροσωπείες των 28 κρατών-μελών της ευρωπαϊκής ένωσης για λόγους εθιμοτυπικούς.
    Την ώρα δηλαδή που ο ελληνικός λαός βρίσκεται κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας, η ανεργία καλπάζει κοντά στο 30%, τα εισοδήματα έχουν πέσει έως και 70% και η φορολογία έχει ανέβει τρεις φορές επάνω, σε σχέση με την προ κρίσης περίοδο, το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να σκορπάει χρήματα για φιέστες και πανηγυράκια τα οποία όχι μόνο δεν βοηθούν σε τίποτα, αλλά αντίθετα προκαλούν τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται καθημερινώς.
    Όπως βλέπετε και από το έγγραφο της σχετικής απόφασης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα NEWSBOMB, είναι εξόχως εξοργιστικό το γεγονός ότι οι ιθύνοντες του υπουργείου που σκέφτηκαν να πάρουν αυτή την απόφαση και να διαθέσουν το συγκεκριμένο ποσό, προφανώς δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με την πραγματική αγορά αφού τα 147.600 ευρώ φτάνουν και περισσεύουν για να ντύσεις τρία συντάγματα πεζικού!
    Είναι προφανές ότι σε αυτή τη συγκυρία θα έπρεπε να διατεθούν πολύ λιγότερα χρήματα, αφού πρώτα γίνει η κατάλληλη έρευνα αγοράς και τα χρήματα που περισσεύουν να διατεθούν για άλλες προτεραιότητες του ελληνικού κράτους. Εκτός πια και αν δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και εξακολουθούν να γίνονται φωτογραφικοί διαγωνισμοί για ημετέρους και κουμπαροξάδερφα.
    Σε αντίθετη περίπτωση, το υπουργείο Εξωτερικών οφείλει μια πειστική απάντηση στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.
Πώς υπολόγισαν το ποσό των 147.000 ευρώ;
    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ένας πρόχειρος υπολογισμός αρκεί για να αντιληφθούμε το μέγεθος του παραλογισμού ή της σκοπιμότητας.
    Αν για παράδειγμα, κάθε αποστολή αξιωματούχων και υπουργών των 28 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελείται από 30 άτομα, τότε πρόκειται για περίπου 810 άτομα στο σύνολο. Μια μικρή έρευνα αγοράς στο χώρο της ένδυσης αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι οι τιμές χονδρικής όταν αγοράζεις τόσο μεγάλες ποσότητες πέφτουν κατά πολύ.
    Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της NEWSBOMB, οι καλές μεταξωτές γραβάτες κοστίζουν στη χονδρική 13-15 ευρώ, ενώ γύρω στα 15 ευρώ κοστίζει ένα μεταξωτό, μεσαίας κατηγορίας, φουλάρι.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ερώτηση της εφημερίδας στον κ. Κώστα Μαρούση, έμπορο ειδών ένδυσης για το πόσο θα πληρώσει κάποιος αν παραγγείλει 810 γραβάτες και 810 φουλάρια, η απάντηση ήταν αφοπλιστική: Μόνο 24.300 ευρώ!
    Επιπλέον, το ποσό αυτό αναμένεται να κατέβει ακόμα περισσότερο αφού υποτίθεται ότι θα προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός και θα επιλεχθεί ο προμηθευτής που θα δώσει τις χαμηλότερες τιμές.
    Άραγε ποια «οικονομική διάνοια» αποφάσισε ότι πρέπει να διατεθούν κοντά στα 150.000 ευρώ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου