Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

7.«Κωδικός 34»

Γράφει η Θάλεια Χούντα 
    Στην Εγνατία Οδό μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης κινούνται αρκετά αυτοκίνητα, ιδίως τα  Σαββατοκύριακα. Τίποτα το παράδοξο, ώσπου να μπορέσεις να διακρίνεις τις πινακίδες κυκλοφορίας. Το μεγαλύτερο ποσοστό έχει εμπρός τον κωδικό «34» και είναι πινακίδες ξένου κράτους.
    Στα ξενοδοχεία, τις ταβέρνες, στα νυκτερινά μαγαζιά παντού οι ίδιες πινακίδες κυκλοφορίας. Εύλογο το να ρωτήσεις, τι συμβαίνει. Η απάντηση των κατοίκων απλή:
    Είναι Τούρκοι τουρίστες από την Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι ταξιδεύουν έως τις πόλεις μας της Θράκης, για διακοπές, αφού οι τιμές είναι πολύ πιο συμφέρουσες. Ο δε κωδικός «34» σηματοδοτεί την Κωνσταντινούπολη.
    Αν συνδυάσουμε την οικονομική εξαθλίωση που μας έχουν επιβάλλει, με το άδειασμα από κατοίκους των παραμεθορίων χωριών μας, με το ότι η μόνη αστυνομική παρουσία έγκειται στο κλείσιμο της Εγνατίας Οδού με κάτι παλαιές σαμπρέλες, ώστε να περάσεις μέσω ενός χώρου σταθμεύσεως και με ένα φακό ... να υποστείς έλεγχο, για το αν μεταφέρεις λαθρομετανάστες και με την λειτουργία του προξενείου, είναι εύκολο να καταλάβουμε, ότι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει και όπως θέλει. Όλα φωτογραφίζονται, όλα βιντεοσκοπούνται και όλα πωλούνται ανεξέλεγκτα στον βωμό του χρήματος.
    Η πολιτεία προφανώς πιστεύει και έχει ποντάρει στο φρόνημα των κατοίκωνπάντα υπάρχουν και οι Εφιάλτες - και ατάραχη συνεχίζει τον αθηναϊκό της ύπνο, σίγουρη για όλα. Το μόνο που απομένει, είναι να την ξυπνήσουμε μια και καλή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου