Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

10.«Αν όλοι οι Έλληνες πλήρωναν τους φόρους...»

10.«Αν όλοι οι Έλληνες πλήρωναν τους φόρους...»
‘’….θα είχαν πιο πολλά να κλέβουν οι πολιτικοί!’’.
Γιατί δεν το συμπλήρωσε ?
Πολύ ‘’λά’ι’τ’’ προσέγγιση. Φυσικά, γιατί δεν είναι από εδώ. 
    Στο ζήτημα της ευρύτατης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα επανέρχεται η ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt η οποία με τίτλο «στο στόχαστρο των φορολογικών ελεγκτών»,  πως η εκτεταμένη φοροδιαφυγή είναι μία από τις κύριες αιτίες για τη χρόνια κρίση χρέους της χώρας.
    Μάλιστα όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα υπολογίζεται πως αν όλοι οι Έλληνες πλήρωναν επιτέλους τους φόρους τους, η χώρα δεν θα είχε το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα».
    Η Handelsblatt αναφέρεται σε τέσσερις περιπτώσεις ευρύτατης φοροδιαφυγής που «ξεσκέπασαν» τις προηγούμενες εβδομάδες οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, με τις δύο εξ αυτών να έχουν πολιτικούς συσχετισμούς, όπως γράφει χαρακτηριστικά, «με την άκρα αριστερά και τους ακροδεξιούς» εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΧΑ.
    Ο Γερμανός δημοσιογράφος κάνει λόγο για έναν πλαστικό χειρουργό, δύο δικηγόρους και έναν τραγουδιστή που απέκρυψαν έσοδα εκατομμυρίων ευρώ.
    Η εφημερίδα θέτει σχολιάζει παράλληλα την ανοδική πορεία των ελληνικών ομολόγων. Η οικονομική εφημερίδα παρατηρεί ότι «από το κούρεμα χρέους και μετά τα ομόλογα της χώρας εξελίχθηκαν καλά. Οι κίνδυνοι όμως παραμένουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου