Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Έξι εστιατόρια στην Θεσσαλονίκη που μας χορταίνουν με εξαιρετικό φαγητό σε πολύ λογικές τιμές.



Έξι εστιατόρια στην Θεσσαλονίκη που μας χορταίνουν με εξαιρετικό φαγητό σε πολύ λογικές τιμές.
http://www.in2life.gr/
Brothers in Law για burgers
Παύλου Μελά 30 / Κομνηνών 3, τηλ: 231 027 0707
    Σε δύο σημεία του κέντρου βρίσκουμε τους… κουνιάδους των burgers, οι οποίοι έχουν στήσει μοντέρνους χώρους, με industrial στιλ, έντονα χρώματα και casual ύφος, όπου απολαμβάνουμε τα πιο χορταστικά μπιφτέκια της Θεσσαλονίκης. Από τα Signature Burgers ξεχωρίζουμε το Onassis με τυροκαυτερή, ντομάτα, iceberg, τηγανισμένη φέτα και καραμελωμένα κρεμμύδια και από τα Premium Burgers δεν λέμε όχι στην πεντανόστιμη Κοκκινοσκουφίτσα με κατσικίσιο τυρί, ρόκα και πουρέ raspberry. Μαζί με πατάτες με σός φέτας, μπέικον και αυγό και μπύρα ή κρασί, υπολογίζουμε περί τα 10-12€ το άτομο.

Μαιτρ και Μαργαρίτα για δημιουργική κουζίνα
Βέροιας 2, τηλ: 231 400 7586
    Ελληνική κουζίνα με δημιουργικές πινελιές προτείνει αυτό το μικρό μπιστρό στην γειτονιά μεταξύ Λαδάδικων και Βαλαωρίτου. Στον μικρό cozy εσωτερικό χώρο και στα λίγα τραπεζάκια του φαρδιού πεζοδρομίου, δοκιμάζουμε πιάτα ημέρας με τυριά και αλλαντικά από μικροπαραγωγούς σε πρωτότυπες εκτελέσεις – έχουμε δοκιμάσει κατά καιρούς από ριζότο μοχίτο με κρέμα κοπανιστής Μυκόνου και φιστίκι Αιγίνης και χοιρινά μάγουλα με πετιμέζι και χουρμάδες μέχρι χωνάκια καλαμποκόπιτας με μοσχαρίσιο στήθος και σπανάκι στο φούρνο με καπνιστή πανσέτα. Στον κατάλογο βρίσκουμε επίσης μεγάλη ποικιλία σε κρασιά, ελληνικές μπύρες και αποστάγματα, ενώ για πλήρες γεύμα υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.

Ναργκίς για καλό ινδικό φαγητό
Καπ. Πατρίκη 18, τηλ: 2310228502
    Το καλύτερο ινδικό της Θεσαλονίκης το βρίσκουμε σε ένα μικρό στενάκι μέσα στην οδό Σβώλου, εκεί που ο κύριος Καν εδώ και πάνω από δέκα χρόνια ετοιμάζει παπαντάμ (τσιπς από ρυζάλευρο και ρεβυθάλευρο), πιτάκια σαμόσα, πακόρες κατόπουλου, vegetarian πιάτα, φοβερό ταντούρι φούρνου, ψάρι μάσαλα, κάρρυ και πολλές διαφορετικές πικάντικες σάλτσες. Μαζί με φρέσκο χυμό με τζίντζερ ή άλλο έθνικ ρόφημα και γλυκό, υπολογίστε περί τα 15-20€.

Χάλαρο για ελληνική κουζίνα
Θεμ. Σοφούλη 71, τηλ: 2310423284
    Ζεστός εσωτερικός χώρος, cozy προστατευμένες βεράντες, αίσθηση πολυτέλειας και οικειότητας και τεράστιες μερίδες ελληνικής και όχι μόνο κουζίνας. Στο Χάλαρο της Καλαμαριάς δοκιμάζουμε μεταξύ άλλων ρολάκι κοτόπουλο με κασέρι, μανιτάρια, κρεμμύδι και μπέικον, σταβλίσια μπριζόλα μόσχου, μπιφτέκι μεξικέν από κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα, φρέσκα ζυμαρικά, ενώ υπάρχουν και ειδικά μενού διαίτης, παιδικό μενού και πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

The Pasta Bar για φρέσκα ζυμαρικά
Παλαιών Πατρών Γερμανού 8, τηλ: 2310210000
    Casual αλλά κομψός, ο στενόμακρος χώρος του The Pasta Bar είναι ό,τι πρέπει για ένα lunch break στο κέντρο. Εδώ η ιταλική κουζίνα έχει την τιμητική της, τα ζυμαρικά είναι φρέσκα, και οι τιμές φανταστικές – ισχύει μενού επιλογής σούπα-ζυμαρικά-ποτήρι κρασί ή ζυμαρικά-γλυκό-ποτήρι κρασί στα 10€ το άτομο. Για τα πιάτα ζυμαρικών, διαλέγουμε από τέσσερα διαφορετικά είδη ζυμαρικών και έξι διαφορετικές σάλτσες, από σούπες διαλέγουμε ανάμεσα σε κρέμα σπαραγγιών, μινεστρόνε ή όσπρια με δημητριακά, ενώ βρίσκουμε και ωραιότατες τιραμισού και πανακότα για το κλείσιμο.

Αγιολί για ρομαντζάδα και υγιεινές γεύσεις
Λεωφόρος Νίκης 15, τηλ: 2310262888
    Με τον Θερμαϊκό στο πιάτο, το Αγιολί αντικρίζει θάλασσα και προσφέρεται για ρομαντζάδα και κομψά γεύματα στο εστιατόριό του (στον ίδιο χώρο λειτουργεί και ένα πιο χαλαρό Αγιολί-Ουζερί). Εδώ δοκιμάζουμε πιάτα θαλασσινών, ριζότο λαχανικών ή καλαμαριού, λιγκουίνι με γαρίδες, αλλά και ελληνικά μαγειρευτά, από κόκορα κρασάτο και αρνάκι λεμονάτο μέχρι κερκυραϊκή παστιτσάδα. Στη λίστα των κρασιών βρίσκουμε πάνω από 60 διαφορετικές ετικέτες – για πλήρες γεύμα με κρασί υπολογίζουμε περί τα 20-25€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου