Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Μυτιλήνη: Απεργία πείνας ξεκινά ομάδα Αφγανών -«Είμαστε έτοιμοι να ράψουμε τα στόματά μας»



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (Και με απόφαση του ΣτΕ ! )
Μυτιλήνη: Απεργία πείνας ξεκινά ομάδα Αφγανών -«Είμαστε έτοιμοι να ράψουμε τα στόματά μας»
http://www.iefimerida.gr/
    Σε απεργία πείνας κατέρχεται από σήμερα ομάδα Αφγανών που από το προηγούμενο Σάββατο διαμένουν στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.
    Με ανοικτή επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα ζητούν από την Ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να τους αναγνωρίσει το καθεστώς του πρόσφυγα «με ότι συνεπάγεται αυτό από την Συνθήκη του 1951». Αν δεν τους αναγνωριστεί το καθεστώς του πρόσφυγα ζητούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
    Στην ανοικτή επιστολή σημειώνεται ότι μετά από τέσσερις μέρες και εφόσον δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους το ίδιο θα κάνουν κι άλλοι πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί, ράβοντας τα στόματά τους.
    «Δίνουμε στην ελληνική κυβέρνηση και στην Ύπατη Αρμοστεία περιθώριο τεσσάρων ακόμα ημερών ώστε να μας αφήσουν ελεύθερους, πριν ακολουθήσουμε τους απεργούς πείνας. Μέσα σε αυτήν την κοιτίδα της υποτιθέμενης δημοκρατίας, μας εξαναγκάζετε να ράψουμε τα στόματά μας και να ξεκινήσουμε απεργία πείνας και ο μόνος λόγος γι αυτό είναι για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας» σημειώνεται στην επιστολή τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου