Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Τρισδιάστατο σχέδιο σε διασταύρωση επιβραδύνει την κυκλοφορία με… χιούμορ!Τρισδιάστατο σχέδιο σε διασταύρωση επιβραδύνει την κυκλοφορία με… χιούμορ!
     Xρήση της ψευδαίσθησης στην τέχνη δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά μια μικρή πόλη στην Ισλανδία χρησιμοποιεί το αποτέλεσμα για να βοηθήσει με θέματα δημόσιας ασφάλειας και κυκλοφορίας. Στο μικρό ψαροχώρι Ísafjörður, οι γραμμές σε μια διασταύρωση έγιναν με τρισδιάστατο τρόπο σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η κυκλοφορία.
    Το αποτέλεσμα είναι οι γραμμές να μοιάζουν ότι αιωρούνται πάνω στον δρόμο, κάνοντας τους οσηγούς να σταματούν πιο εύκολα στη διάβαση των πεζών. Ο περιβαλλοντικός Επίτροπος Ralf Trylla πρότεινε την ιδέα αφού είδε ένα παρόμοιο έργο στο Νέο Δελχί της Ινδίας.
    Ο ίδιος ερεύνησε δημιουργικές ιδέες για το πώς θα επιβραδύνει την κυκλοφορία όταν είδε το έργο στην ινδική πόλη και επικοινώνησε με την ομάδα καλλιτεχνών του δρόμου Vegmálun GÍH για να δημιουργήσει το ίδιο αποτέλεσμα. Εκείνοι πειραματίστηκαν για αρκετές εβδομάδες πριν τελειοποιήσουν την 3D ζωγραφική.
    Το οπτικό εφέ είναι εντυπωσιακό, καθώς η εικόνα αλλάζει ανάλογα με το σημείο από όπου την βλέπει κάποιος. Από τον αέρα, οι λευκές ρίγες μοιάζουν σαν στήλες κάθετες, ενώ από το επίπεδο του εδάφους, φαίνονται να αιωρούνται ακριβώς πάνω από το οδόστρωμα.
    Αυτήν τη στιγμή το έργο είναι πειραματικό, καθώς η Αρχές τις πόλεις θέλουν να δουν τα αποτελέσματα στην πράξη και στη συνέχεια να το κάνουν και σε άλλους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου