Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Ομόφωνα ένοχοι για τις μίζες Άκης Τσοχατζόπουλος, Βίκυ Σταμάτη και άλλοι 14



Ομόφωνα ένοχοι για τις μίζες Άκης Τσοχατζόπουλος, Βίκυ Σταμάτη και άλλοι 14
    Tο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε τους 16 εμπλεκόμενους στην υπόθεση των χρυσών μιζών από τα εξοπλιστικά, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.
    Οι δικαστές του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου έκριναν ομόφωνα ενόχους και τους 16 κατηγορουμένους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ενώ επί των ποινών θα αποφανθεί μετά τις αγορεύσεις της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής για το θέμα των ελαφρυντικών.
    Το δικαστήριο πάντως έκρινε ότι τα ποσά του ξεπλύματος είναι χαμηλότερα από
40.000.000 ευρώ, για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο, το οποίο μείωσε στα 10 εκατομμύρια ευρώ.
    Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε χωρίς την παρουσία της Βίκυς Σταμάτη, ενώ απούσα ήταν και η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Μόλντενάουερ καθώς και άλλοι συγκατηγορούμενοι τους, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.
    Συγκεκριμένα ένοχοι όπως και πρωτοδίκως (
σ.σ. άλλοι με την επιβαρυντική περίσταση του κατ´επάγγελμα και κατά συνήθεια και άλλοι όχι με την επιβαρυντική αυτή περίσταση ) οι :
Άκης Τσοχατζόπουλος, Αστέριος Οικονομίδης, Φρόσω Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Ιωάννης Σμπώκος, Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα, Νίκος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Γκούντρουν Μόλντενάουερ, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.
    Σημασία ωστόσο έχει η ποινική μεταχείριση που θα έχουν οι κατηγορούμενοι μετά την αναγνώριση ή όχι των ελαφρυντικών, γεγονός που θα κρίνει αν και ποιοι από αυτούς θα επιστρέψουν στη φυλακή και ποιοι θα μπορέσουν να συνεχίσουν ελεύθεροι τη ζωή τους. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην του Ιωάννη Σμπώκου είναι ελεύθεροι με αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου