Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΤΙΜΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΒΔΕΛΑ



ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΤΙΜΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΒΔΕΛΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/10/2017
    Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου τιμήσαμε τις δύο Εθνικές επετείους (την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης μας και το Έπος του 1940), στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που συμμετείχε αγωνιζόμενος και στις δύο αυτές περιόδους και θυσιάστηκε για την ελευθερία της Πατρίδας και την συμφιλίωση των Ελλήνων. Στη μνήμη του ήρωα Συνταγματάρχη Βασιλείου Αβδελά, ετελέσθη μνημόσυνο στον Ιερὸ Ναὸ των Κοιμητηρίων της Ευαγγελίστριας και στη συνέχεια τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στο μνήμα του στον ίδιο χώρο. Για τον ήρωα μίλησε ο πρόεδρος των ΔΕΣΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιάννης Κουριαννίδης.

    Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Συντονιστική Επιτροπή Συλλογικοτήτων για την Εθνική Μνήμη και  Τιμή, στην οποία συμμετέχει και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Παρέστησαν μέλη Συλλογικοτήτων και πολλοί άλλοι Έλληνες πατριώτες καθώς και εκπρόσωποι της οικογένειας του ήρωα.  Το στεφάνι κατέθεσε το μέλος του ΔΣ των ΔΕΣΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ανδρέας Ζαπουνίδης.
    Από πλευράς ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ παρόντες ήταν ο γεν. γραμματέας Δημήτρης Βαλασίδης, το μέλος του ανωτάτου πολιτικού συμβουλίου Απόστολος Σιώκος, ο πρόεδρος της οργάνωσης Θεσσαλονίκης Δημήτρης Ματσιώρης και πολλά στελέχη και μέλη.
    Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο που έψαλλαν με συγκίνηση όλοι οι παριστάμενοι.
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου