Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (24/10/2017)



ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (24/10/2017)
Ανδρέας
      Διαβάστε μια μικρή ιστορία, που συνέβη στην Αθήνα, κάπου γύρω στο 1960 – 61… Ένας Εύελπις ( με στολή φυσικά ) συνόδευε στο δρόμο μία κοπέλα, πιθανότατα την φίλη του. Εκεί στην Πατησίων, κοντά στη Στουρνάρα, τρείς νεαροί, προκλητικά συμπεριφερόμενοι, τον προσέβαλαν και επιχείρησαν να ενοχλήσουν «έργω» την κοπέλα. Όταν διαμαρτυρήθηκε, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Τότε ο Εύελπις, ευρισκόμενος σε άμυνα, έβγαλε το ξιφίδιό του και στην γενόμενη συμπλοκή τραυμάτισε σοβαρά έναν από τους «τύπους» στην κοιλιακή χώρα. Ο μέν έπεσε αιμόφυρτος, οι δε άλλοι δύο το έβαλαν στα πόδια. Ο Εύελπις γύρισε στη Σχολή και ανέφερε το γεγονός. Ακολούθησε προανάκριση για το συμβάν, και ο Εύελπις τιμωρήθηκε ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ με 20ήμερη φυλάκιση. Με την ίδια όμως Ημερήσια Διαταγή, του δόθηκε «Εύφημος μνεία» διότι υπερασπίστηκε την Τιμή της Σχολής, της Στολής του Ευέλπιδος, και του Έλληνα Αξιωματικού.
Γιατί σας το γράφω αυτό; Μα, επειδή προχτές κάποια τσογλάνια επετέθηκαν απρόκλητα σε τρείς Ευέλπιδες, και τους χτύπησαν!!!!! Βέβαια, πιστεύω και ελπίζω, πως οι Ευέλπιδες δεν ανταποκρίθηκαν ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ, επειδή ήταν πρωτοετείς, με ούτε δύο μήνες στη Σχολή. «Ψαρωμένοι» ακόμα, όπως λέγαμε… Δεν ξέρω πού θα βρισκόταν τώρα τα τσογλάνια, εάν οι Ευέλπιδες ήταν άλλων τάξεων. Τα γράφω λίγο «ζόρικα»; Έτσι πρέπει!
---------------------------
    Τρόμαξαν με τα αναδρομικά των βολευτών, που βάσει νόμου είχαν δικαίωμα να τα ζητήσουν, και άρχισαν τα όργανα! Το μεν ΥΠΟΙΚ δεν θα τα δώσει προς το παρόν ( τα «πάγωσε») τα δε κόμματα απειλούν με διαγραφές όποιους τα ζητήσουν. Καλό είναι να επικρατεί καμιά φορά και το «περι δικαίου» αίσθημα!

1 σχόλιο:

  1. Βοβαμαι ότι το κομματικο εμπάργκο στη λήψη των αναδρομικών οφείλεται...στη ζήλεια!!! Γιατί να πάρουν αυτοί κι όχι εμείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή