Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Με το νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκαν οι Γεωργιανοί που "σιδέρωσαν" την 85χρονη



Με το νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκαν οι Γεωργιανοί που "σιδέρωσαν" την 85χρονη
    Στη σύλληψη επτά Γεωργιανών, οι οποίοι έχουν άμεση εμπλοκή και στην πρόσφατη ληστεία της 85χρονης στην Κυψέλη που οι δράστες έκαψαν με το σίδερο, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.
    Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ1, πρόκειται για μία άγρια συμμορία Γεωργιανών που δρούσε σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, με τη δράση της, σύμφωνα με την αστυνομία, να έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο.
    Μετά το τελευταίο χτύπημα της συμμορίας στην Κυψέλη και την 85χρονη, η αστυνομία, η οποία παρακολουθούσε τις κινήσεις των Γεωργιανών, προχώρησε στη σύλληψη τους σε περιοχές των νοτίων προαστίων.
    Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν αρκετά κλοπιμαία.
    Θύμα των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου φαίνεται ότι ήταν η 85χρονη στην Κυψέλη που γνώρισε στιγμές τρόμου στα χέρια των Γεωργιανών που την έκαψαν με σίδερο προκειμένου να τους αποκαλύψει πού είχε χρήματα στο σπίτι της.
    Όπως αποκάλυψε η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής που εξιχνίασε την υπόθεση, τρεις από τους επτά αδίστακτους ληστές είχαν πρόσφατα αποφυλακισθεί χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.
    Όσο για τους άλλους τέσσερις, σύμφωνα με το protothema, είχαν έρθει στην Ελλάδα από τη Γεωργία, όπου και εκεί είχαν εγκληματική δράση, προκειμένου να... εκπαιδευτούν και να ξεκινήσουν την εγκληματική τους δράση και στην Ελλάδα.
    Οι αστυνομικοί είχαν βάλει στο μικροσκόπιο τη σπείρα τους τελευταίους 2,5 μήνες προκειμένου να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία και να «δέσουν» την υπόθεση.
    Η έρευνα έδειξε ότι η σπείρα χρησιμοποιούσε τη μέθοδο της προσομείωσης πριν πραγματοποιήσει τα χτυπήματά της. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη της επισκέπτονταν δύο και τρεις φορές τον χώρο που θα χτυπούσαν, έκαναν χρονομετρήσεις και «πρόβες» για τους ρόλους που είχαν αναλάβει.
    Αν και οι επτά Γεωργιανοί έχουν συλληφθεί, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί και σε ποιες άλλες υποθέσεις -
πέραν της επίθεσης στην 85χρονη - έχουν εμπλακεί.
    Στα σπίτια τους βρέθηκαν αρκετά κλοπιμαία, ενώ ένα από τα θύματα τους ήταν και ο προπονητής του Ατρόμητου, Ντάμιρ Κάναντι.
    Ο Αυστριακός τεχνικός έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι του, στον Άλιμο, την ώρα που εκείνος και η κόρη του κοιμόντουσαν.
    Σύμφωνα, δε, με τις τελευταίες πληροφορίες ανάμεσα στα θύματά τους ήταν και ιδιοκτήτης αλυσίδας φούρνων στα νότια προάστια και ιδιοκτήτης ναυτιλιακής εταιρείας.
    Η άτυχη 85χρονη γυναίκα από την Κυψέλη που έζησε στιγμές φρίκης στα χέρια των ληστών με το σίδερο στο σπίτι της στην Κυψέλη περιέγραψε πριν λίγες μέρες τα όσα έζησε. «
Με πέταξαν πάνω στο κρεβάτι και ήταν το σίδερο αναμμένο δίπλα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
    «
Τους βλέπω με το σίδερο στο χέρι. Του λέω «πού το πας;». Το βάζει στην πρίζα και το άφησε πολύ ώρα να ζεσταθεί. Μόλις ένιωσα ότι κάηκα, έβαλα μια φωνή και εκεί το πάτησε τόσο δυνατά. Μου πίεζε το σαγόνι επάνω και μου έπιανε τη μύτη και εγώ χτυπιόμουν γιατί δεν ανάσαινα. Λέω «τώρα πέθανα, τελείωσα»», περιέγραψε.
    Οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στο μικρό ισόγειο διαμέρισμα της 85χρονης στην Κυψέλη. «
Άκουσα έναν κρότο στη μεσαία πόρτα μου στον διάδρομο και λέω «ποιος είναι;» και τον είδα μπροστά μου στης κρεβατοκάμαρας την πόρτα, έναν πανύψηλο, χωρίς γάντια, με κουκούλα, με μαντίλι και μόνο τα μάτια του έβλεπα και μου λέει «λεφτά». Μου έδεσαν τον λαιμό πάλι με γραβάτες, δεν μπορούσα να ανασάνω και κάποια στιγμή μπόρεσα να πω «δεν έχεις γονείς, δεν έχεις μάνα, τίποτα;». Και μου χώνει μια μπουνιά και μου έσπασε τη μύτη», είπε.
    Η 85χρονη κατάφερε να λυθεί μόνη της και οι γείτονες έκπληκτοι την είδαν στις
07:00 η ώρα το πρωί να βγαίνει στην είσοδο της πολυκατοικίας χτυπημένη και καμένη και να καλεί σε βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου