Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ο δήμος της Θεσσαλονίκης που δίνει 25.000 ευρώ σε ιδιώτη για να μαζέψει τα κλαδιά



Ο δήμος της Θεσσαλονίκης που δίνει 25.000 ευρώ σε ιδιώτη για να μαζέψει τα κλαδιά
    Σε ιδιώτη στράφηκε τελικά η διοίκηση του δήμου προκειμένου να καταφέρει να μαζέψει κλαδιά και ογκώδη από τα πεζοδρόμια του Ωραιοκάστρου. Η εμφανής αδυναμία της αντιδημαρχίας καθαριότητας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και κάτω από την πίεση της έντονης δυσαρέσκειας των δημοτών για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσίαζαν εδώ και μήνες οι γειτονιές του δήμου, η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε σε «Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 24.800,00 € (συμπ. ΦΠΑ 24%) σε βάρος του Κ.Α. 20.6277.1004 για «Διαχείριση ογκωδών απορριμμάτων και αποβλήτων κήπων και πάρκων Δήμου Ωραιόκαστρου».
    Και όλα αυτά τη στιγμή που οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έρχονται φουσκωμένοι σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με (ανταποδοτικά) δημοτικά τέλη αυξημένα κατά 33% με αναδρομική ισχύ και για το υπόλοιπο 2017.
    Ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης - Ανατροπής», Γρηγόρης Εδιρνέλης, σχολιάζοντας στο Polites Oraiokastrou την απόφαση της διοίκησης να δαπανήσει 25.000 ευρώ σε ιδιώτη για να μαζέψει τα κλαδιά και τα ογκώδη που δε μπορεί ο δήμος, τόνισε πως: «Είναι η απαρχή της σταδιακής προσπάθειας που προωθεί η διοίκηση του δήμου για να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και των απορριμμάτων. Την ίδια τακτική ακολούθησε κ ο δήμος Θερμαϊκού με αποτέλεσμα σήμερα η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται εξ ολοκλήρου από ιδιώτη»
    Υπέρ της απόφασης για να καταβληθούν τα χρήματα, ψήφισαν οι παρόντες στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, Αταμιάν Μπέδρος - Εσαη, Ιωσηφίδης Κυριάκος, Καραστερίου Ευάγγελος, Χατζηαντωνίου Ευάγγελος και Κοϊτσίδης Παναγιώτης.
    Απόντες ήταν οι Λοκοβίτης Νικόλαος, Σαραμάντος Δημήτριος, Καρασαββίδης Δημήτριος και Παπακωνσταντίνου Γεώργιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου