Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Το καμάρι του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, ένα ολοκαίνουργιο αεροπλανοφόρο, μπάζει νερά!Το καμάρι του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, ένα ολοκαίνουργιο αεροπλανοφόρο, μπάζει νερά!
    Άναυδη έμεινε η ηγεσία του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού όταν πληροφορήθηκε ότι το καμάρι του στόλου, το μεγαλύτερο και ισχυρότερο πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο... μπάζει νερά.
    Το πρόβλημα στη στεγανοποίηση των αξόνων που κινεί τις προπέλες του αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth εντοπίστηκε στη διάρκεια των δοκιμαστικών ταξιδιών του και έχει ως αποτέλεσμα να εισρέουν στο σκάφος κάπου 200 λίτρα νερό την ώρα.
    Το αεροπλανοφόρο κόστους 3,1 δισεκατομμυρίων στερλινών που εντάχθηκε πριν από έναν μήνα επίσημα στη δύναμη του πολεμικού ναυτικού της χώρας βρίσκεται τώρα στο Πόρτσμουθ και ίσως αναγκαστεί να μετακινηθεί σε ναυπηγείο για να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές, που αναμένεται να στοιχίσουν εκατομμύρια λίρες.
    Πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό επέρριψαν την ευθύνη στην Aircraft Carrier Alliance, που ναυπήγησε το πλοίο τονίζοντας ότι θα πρέπει εκείνη να αναλάβει το κόστος της επισκευής.
    Το αεροπλανοφόρο έχει εκτόπισμα 65.000 τόνων, μήκος 280 μέτρων, διάδρομο προσγείωσης ίσο με τρία γήπεδα ποδοσφαίρου, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 25 ν.κόμβων και να μεταφέρει 36 αεροσκάφη F-35B και τέσσερα ελικόπτερα. Στην παρούσα φάση έχει πλήρωμα 700 ανδρών, αλλά αναμένεται να φτάσει τους 1.600.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου