Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Φορτσάκης: Τα Πανεπιστήμια τα λυμαίνονται βίαιες μειοψηφίες και εξωπανεπιστημιακές ομάδεςΦορτσάκης: Τα Πανεπιστήμια τα λυμαίνονται βίαιες μειοψηφίες και εξωπανεπιστημιακές ομάδες
http://thessbomb.blogspot.gr/                    
    Τα ελληνικά Πανεπιστήμια «τα λυμαίνονται βίαιες μειοψηφίες και εξωπανεπιστημιακές ομάδες» και «στις εξετάσεις κυριαρχεί η αντιγραφή», καταγγέλλει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής, Θεόδωρος Φορτσάκης.
    Υποστηρίζει εξάλλου την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την συμπληρώνει με την δική του πρόταση που προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας νομικού προσώπου με συνταγματική κατοχύρωση, το «πανεπιστημιακό νομικό πρόσωπο».
    Όπως εξηγεί ο κ. Φορτσάκης «
ο νόμος θα πρέπει να ορίζει τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας αυτών των πανεπιστημίων. Όποιος, κράτος ή ιδιώτης, πληροί τις προϋποθέσεις αυτές θα πρέπει να μπορεί να προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία του. Πάντοτε με κρατική εποπτεία. Έτσι δεν θα είχαμε ούτε κρατικά ψευδο-πανεπιστήμια χωρίς καθηγητές και φοιτητές ούτε ιδιωτικά ψευδο-πανεπιστήμια σε διαμερίσματα πολυκατοικιών».
    Μιλώντας για το κοινωνικό μέρισμα που έδωσε η κυβέρνηση, ο κ. Φορτσάκης λέει ότι «
η δημοσιονομία της φιλανθρωπίας» που υπαγορεύει η μικροπολιτική πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Η κυβέρνηση -λέει- επέβαλε μια σκληρή φορολογική αφαίμαξη που αποσάρθρωσε τη μεσαία τάξη και στέρησε την αγορά από την παραμικρή ρευστότητα. Όλοι οι πολίτες υποφέρουν από την κατάσταση αυτή. Είναι απαράδεκτο -τονίζει- να χαρακτηρίζει η κυβέρνηση αυτή την υπεραφαίμαξη ως« υπεραπόδοση».
    Σύμφωνα με τον κ Φορτσάκη «
το κλειδί της επιτυχίας της ΝΔ έγκειται στην ικανότητά της να πείσει τους πολίτες ότι διαθέτει συγκροτημένο εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση».
    «
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης» προσθέτει «είναι ένας λογικός μετριοπαθής κεντροδεξιός πολιτικός, που όσο στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία άλλο τόσο στηρίζει τον άνθρωπο που έχει ανάγκη», τονίζει ο κ. Φορτσάκης ενώ γιά τον Αντώνη Σαμαρά σημειώνει: «Είναι κρίμα που δεν αφέθηκε να ολοκληρώσει το έργο του, διότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο τέλος της τετραετίας του θα είχε βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση»
    Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις κυβερνητικων στελεχών ότι ΝΔ τάσσεται στο προγραμμά της υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης ο κ. Φορτσάκης απαντά ότι «
ο συνδυασμός δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλισης, αν είχε υιοθετηθεί νωρίτερα, θα είχε ασφαλώς αποτρέψει την κατάρρευση του ασφαλιστικού μας συστήματος «Δείτε» λέει «πού έχει καταντήσει τους συνταξιούχους μας η δημόσια ασφάλιση των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου