Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Συγγνώμη από το Δήμο Αθηναίων για το φιάσκο με τη 'Ρόδα'.



Συγγνώμη από το Δήμο Αθηναίων για το φιάσκο με τη 'Ρόδα'.
Από τότε που βγήκε η συγγνώμη…. ( την συνέχεια την ξέρετε )
news247.gr/
Λευτέρης Σαββίδης
    Ο Δήμος Αθηναίων δίνει τη δική του εκδοχή για όσα οδήγησαν στο χριστουγεννιάτικο φιάσκο με τη ρόδα, ενώ ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Παρεκκλίσεις και ελλείψεις παρατηρεί με έκτακτη ανακοίνωση και η TUV Hellas
    Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, δηλώσεις και απαντήσεις επί δηλώσεων και παραιτήσεις για μια 'Ρόδα' που δεν γύρισε τελικά ποτέ στο κέντρο της Αθήνας. Η χριστουγεννιάτικη ατραξιόν αποδείχτηκε επισφαλής, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών που θα τη χρησιμοποιούσαν, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Αθηναίων, που τονίζει πως η απόσυρση της "Ρόδας"  "δεν ήταν για εκείνον ευχάριστη απόφαση. Όπως αναφέρουν όμως από την πλατεία Κοτζιά, ήταν ζήτημα ασφάλειας. Την ίδια ώρα η TUV Hellas, η οποία και είχε επιφορτιστεί με το καθήκον της πιστοποίησης ασφαλείας του έργου, κάνει λόγο για παρεκκλίσεις και ελλείψεις.
    Η απόσυρση της «Ρόδας» από την πλατεία Συντάγματος δεν ήταν για τον Δήμο Αθηναίων ευχάριστη απόφαση
    "Στο μερίδιο που μας αναλογεί, ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε" σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζουν πως η απόσυρση της ογκώδους κατασκευής έγινε με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη. Υπενθυμίζουμε πως η "Ρόδα" εγκαταστάθηκε και έπρεπε να περάσει μετά το στήσιμό της από τον απαραίτητο έλεγχο ασφαλείας.
    Το ενδιαφέρον πάντως των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης φανερώνει ότι η "Ρόδα" ήταν μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για το πλήθος των εορταστικών εκδηλώσεων
    Η εταιρία που είχε αναλάβει την ανέγερσή της, ζήτησε προθεσμία για την προσκόμιση συμπληρωματικών εγγράφων, η οποία και προκάλεσε την αντίδραση του Δήμου που ζήτηση την αποξήλωση της.
    Μετά την απόφαση αυτή, ο πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Χρήστος Τεντόμας υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε δεκτή από τον Γιώργο Καμίνη. Την επιστολή παραίτησης δημοσιεύει μαζί με το Δελτίο Τύπου σήμερα ο δήμος της πρωτεύουσας.
    Τέλος, από τη δημοτική αρχή επιχειρούν να τονίζουν, αφενός το ζωηρό ενδιαφέρον για τη "Ρόδα", που όπως λένε "φανερώνει ότι ήταν μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για το πλήθος των εορταστικών εκδηλώσεων" και αφετέρου τη συμφωνία τους με τους υπευθύνους ώστε η 'Ρόδα' να προσφέρεται δωρεάν τις πρώτες ημέρες για τους Αθηναίους.
H ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων:
    Η απόσυρση της «Ρόδας» από την πλατεία Συντάγματος δεν ήταν για τον Δήμο Αθηναίων
ευχάριστη απόφαση. Ήταν όμως επιβεβλημένη διότι προέχει πάντοτε το ζήτημα της ασφάλειας.
    Στο μερίδιο που μας αναλογεί, ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Το ενδιαφέρον πάντως των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης φανερώνει ότι η "Ρόδα" ήταν μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για το πλήθος των εορταστικών εκδηλώσεων, που εξελίσσονται με επιτυχία στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.
    Όταν διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου η καθυστέρηση στην προσκόμιση των απαιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων για την αδειοδότηση, αποφασίστηκε, με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, η απόσυρση της "Ρόδας". Δυστυχώς αυτή ήταν η μόνη απόφαση που θα εγγυάτο την ασφάλεια του κοινού. Σε αυτό το θέμα δεν χωρούν ανεύθυνα παιχνίδια εντυπώσεων.    
    Επισημαίνεται ότι η «Ρόδα» ήταν δωρεά προς τον δήμο Αθηναίων, η χρήση της για το διάστημα των γιορτών θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες, καθώς και ότι η μεταφορά και τοποθέτησή στην πλατεία Συντάγματος δεν επιβάρυνε ούτε ένα ευρώ τον Δήμο, όπως βεβαίως δεν θα τον επιβαρύνει ούτε η αποσυναρμολόγησή της.
    Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Χρήστου Τεντόμα, προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), του δημοτικού φορέα που είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Ο κ. Τεντόμας θα παραμείνει στη θέση του, έως ότου οριστεί αντικαταστάτης του, όπως προβλέπει ο νόμος.
Παρεκκλίσεις και ελλείψεις σημειώνει η TUV Hellas
    "Μέχρι την απόφαση της αποσυναρμολόγησης της Ρόδας από τον Δήμο υπήρχαν παρεκκλίσεις από τις προδιαγραφές και ελλείψεις που δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουν στο Οργανισμό μας να εισηγηθεί την Ασφαλή Λειτουργία της Εγκατάστασης και την Έκδοση σχετικού Πιστοποιητικού" σημειώνει την ίδια ώρα με ανακοίνωσή του ο Φορέας Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD).
    Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Φορέας Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης μέλος του TÜV NORD GROUP. O Φορέας μας διαθέτει τεράστια εμπειρία στον τομέα της Επιθεώρησης Ψυχαγωγικών Εγκαταστάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και είναι ο μοναδικός διαπιστευμένος Φορέας Επιθεώρησης από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) για τη διενέργεια ελέγχων και πιστοποιήσεων σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις διασκέδασης βάσει των Ευρωπαϊκών Προτύπων.
    Από την TUV Hellas τονίζουν πως από τη φύση του το έργο ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω και της ιδιαιτερότητας του χώρου εγκατάστασης, δηλαδή της πλατείας Συντάγματος. Όπως αναφέρουν επιθεωρητές και ελεγκτές μελετητές του Φορέα παρακολουθούσαν συνεχώς το έργο σε όλη τη φάση της προετοιμασίας, της ανέγερσης και των δοκιμών της εγκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου