Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Η επιστήμη απεφάνθη: Αναγκαία η μπαρότσαρκαΗ επιστήμη απεφάνθη: Αναγκαία η μπαρότσαρκα
    Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακάλυψε ότι οι άντρες πρέπει να βγαίνουν για να πίνουν κανένα ποτό με τα φιλαράκια τους, όχι μόνο για να διασκεδάσουν και να καφρίσουν, αλλά και για να διατηρήσουν την υγεία τους!
    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, οι άντρες πρέπει να βγαίνουν έξω δύο φορές την εβδομάδα τουλάχιστον.
    Η εν λόγω μελέτη διεξήχθη από τον Dr. Robin Dunbar, ψυχολόγο και διευθυντή της ομάδας κοινωνικών και εξελικτικών ερευνών νευρολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
    Ο Dunbar και η ομάδα του, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν οι άνδρες βγαίνουν για να πιούν ποτά με τέσσερις φίλους τους, δύο φορές την εβδομάδα, καρπώνονται πλήρως τα οφέλη της ανδρικής φιλίας, που με την σειρά τους προσφέρουν ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, απελευθέρωση ενδορφινών και μείωση του συνολικού άγχους!
    Ο καθηγητής προσθέτει επίσης ότι μια νύχτα με φίλους στα μπαρ ενισχύει την αίσθηση της ομαδικής εργασίας, αλλά και της συντροφικότητας.
    Επίσης η προσμονή να βγουν με τους κολλητούς τους για ποτό, τους δημιουργεί ένα όμορφο αίσθημα και προσπαθούν να «τελειώσουν» γρήγορα όλες τις εκκρεμότητες που έχουν για να μην συμβεί κάτι και αναβληθεί το ραντεβού! Ουσιαστικά δηλαδή, «κοροϊδεύουν» τον εαυτό τους και γίνονται πιο αποδοτικοί!
    Συμφωνία με την ίδια μελέτη, ένας στους τρεις άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να βρει το χρόνο να συναντηθεί με τους φίλους μία φορά την εβδομάδα και αυτό του προκαλεί θλίψη με συνέπεια να είναι στεναχωρημένος και να μην αποδίδει σωστά στην δουλειά του ή στην σχέση του!
    Και επειδή οι άντρες το 20% της ημέρας τους ασχολούνται με το κινητό τους ή με τον υπολογιστή τους, τους λείπει η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, οπότε μερικά ποτηράκια και μερικές κουβέντες με φίλους είναι ο καλύτερος τρόπος για να «ισιώσουν»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου