Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Γιορτή στο Μουσείο των Τρένων από το δήμο Κορδελιού ΕυόσμουΓιορτή στο Μουσείο των Τρένων από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου
    Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου - δια της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού και της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης - διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη γιορτή βγαλμένη από τα παραμύθια, για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους δημότες.
     Από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. το Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Νέα Μοναστηρίου 7Β, Στρατιωτική Στάση, Κορδελιό-Διαλογή, τηλ. 2310599134) θα ζήσει στον παλμό των Χριστουγέννων, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ανεπανάληπτη εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη. Ξεναγήσεις στους χώρους του μουσείου, βιβλία, παιχνίδια, κατασκευές, κάλαντα, αφηγήσεις παραμυθιών, μουσική, χορός, γλυκά, δώρα και πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσει η “Γιορτή στο Μουσείο των Τρένων” σε ένα γιορτινό σκηνικό που θα συναρπάσει.
     Η Γιορτή στο Μουσείο των Τρένων” συνιστά μια μεγάλη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά και σαν στόχο έχει την τουριστική προβολή του Δήμου, την ανάδειξη του Σιδηροδρομικού Μουσείου και της ιστορίας του και την προβολή της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.
    Τη γιορτινή ατμόσφαιρα δημιουργούν:
- Τοπικά Βιβλιοπωλεία με εργαστήρια κατασκευών (fimo, decoupage, κ.ά) και μουσικά παιχνίδια.
- Ο Μικρός Μαέστρος με χριστουγεννιάτικο διαδραστικό παιχνίδι
- Η Δανάη Ευσταθιάδου με την αφήγηση του παραμυθιού της “Ο Άϊ Βασίλης ξυρίζεται
- το 5ο Δημοτικό Σχολείο Διαλογής-Κορδελιού
- το Μουσικό Σχήμα Retroholics
-το Μουσικό Σχήμα Broken Sticks
- Οι μουσικοί του δρόμου Ν. Τσιάμης και Christopher Robin
- Η σχολή χορού Dolce Vita
- Η Φιλαρμονική του Ελευθερίου-Κορδελιού
    Η Εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου “Φίλοι του Σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης”.
    Η είσοδος είναι ελεύθερη.
            Σημειώνεται πως για τις ανάγκες της Χριστουγεννιάτικης γιορτής ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα διευκολύνει τη μετάβαση των δημοτών στις εγκαταστάσεις του Σιδηροδρομικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με δωρεάν δρομολόγια με λεωφορείο. Πληροφορίες για τις στάσεις και τις ώρες των δρομολογίων στο συνημμένο φυλλάδιο-πρόγραμμα της γιορτής, καθώς και στα τηλέφωνα 2313 300344 & 2313 300357.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου