Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 88 ΤΟΥ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ



ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 88 ΤΟΥ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ
    Πέθανε την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 88 ετών, ο κορυφαίος Έλληνας Εθνικιστής και Θεωρητικός της 21ης Απριλίου, Γεώργιος Γεωργαλάς. Η κηδεία του έγινε την Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι, στον ιερό ναό Αγίου Σεραφείμ και Προφήτου Ηλία στην Παλαιά Πεντέλη.
    Ο Γεώργιος Γεωργαλάς γεννήθηκε το 1928 στο Κάϊρο της Αιγύπτου από Δωδεκανήσιους γονείς και από τα 15 του (1943) μέχρι τα 28 του υπήρξε φανατικός κομμουνιστής και έζησε στην Ουγγαρία, όπου διετέλεσε εκφωνητής της Ελληνικής Ραδιοφωνικής Εκπομπής που προπαγάνδιζε τον Κομμουνισμό. Όταν οι Σοβιετικοί εισέβαλαν στην Ουγγαρία (1956), ο Γεώργιος Γεωργαλάς αντελήφθη τον Εθνοπροδοτικό Ρόλο του Κομμουνισμού και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Αμερικανική Πρεσβεία του Καΐρου, όπου βρέθηκε συνοδεύοντας τον τότε Σοβιετικό Ηγέτη Νικήτα Κρουτσόφ.
    Γυρίζοντας στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Γεωργαλάς προσελήφθη (1958) ως ειδικός Συνεργάτης των Ενόπλων Δυνάμεων για να διδάσκει στους Έλληνες Αξιωματικούς Σοβιετολογία και πόσο Εθνοπροδοτικός είναι στην πραγματικότητα ο Κομμουνισμός. Το 1970 ο Γεώργιος Παπαδόπουλος τον διόρισε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ της Επαναστάσεως και ως κυβερνητικός εκπρόσωπος της 21ης Απριλίου ο Γεωργαλάς ήταν αυτός που συγκρότησε την Γενική Γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών όπως την ξέρουμε σήμερα.
    Το
1971 η 21η Απριλίου διόρισε τον Γεωργαλά γενικό διοικητή Κρήτης και το 1973 του ανέθεσε την προπαγάνδα για το επικείμενο Δημοψήφισμα που θα καταργούσε την Βασιλεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου