Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Η διασημότερη φωτογραφία της Χιροσίμα δεν είναι αυτό που όλοι πιστεύουν.Η διασημότερη φωτογραφία της Χιροσίμα δεν είναι αυτό που όλοι πιστεύουν.
    Η πιο διάσημη φωτογραφία της Χιροσίμα, που αποτυπώνει την απόλυτη καταστροφή, είναι το πυρηνικό μανιτάρι στους ουρανούς της πόλης, μετά τη ρίψη βόμβας ουρανίου.
    Ωστόσο, η ασπρόμαυρη αυτή λήψη που σόκαρε την ανθρωπότητα και θύμιζε την καταστροφή, τελικά δεν είναι αυτό που όλοι νόμιζαν.
    Οπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, το οποίο επικαλείται ειδικούς πυρηνικών όπλων, το «μανιτάρι» δεν προέρχεται από την έκρηξη. Στην πραγματικότητα είναι καπνός από τις φωτιές που προκλήθηκαν, μετά τη βόμβα.
    «Αυτό δεν είναι σύννεφο -μανιτάρι», ανέφερε στην εφημερίδα ο Richard L. Garwin, σχεδιαστής βόμβων και σύμβουλος στην Ουάσιγκτον για τα πυρηνικά όπλα.
    Το ίδιο υποστηρίζει και ο Kevin Roark, εκπρόσωπος του εργαστηρίου κατασκευής όπλων του Los Alamos στο Νέο Μεξικό όπου και κατασκευάστηκε η βόμβα της Χιροσίμα.
    «Είναι καπνός από τις φωτιές που ακολούθησαν», δηλώνει χαρακτηριστικά.
    Η συγκεκριμένη φωτογραφία βρίσκεται στο βραβευμένο με Pulitzer βιβλίο «The Making of the Atomic Bomb», έχοντας ως λεζάντα «Το μανιτάρι από τη Χιροσίμα, ενώ υπάρχει και στο Μνημείο Ειρήνης της Χιροσίμα, με την περιγραφή «Η ατομική έκρηξη της Χιροσίμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου