Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Βαγενά: Αντέξαμε 400 χρόνια τους Τούρκους, δεν μας τρομάζουν τα 99 του υπερταμείου.Βαγενά: Αντέξαμε 400 χρόνια τους Τούρκους, δεν μας τρομάζουν τα 99 του υπερταμείου.
Και ό τι έψαχνα, για να βρώ ποιόν ή ποια θα προσθέσω στην ‘’κατάσταση αριστερών σουργέλων’’ που κάνω.
Νάτη! Νάτη! Νάτη πετιέται!
Και μετά είπε ότι απευθύνεται σε ανθρώπους με χιούμορ!
Φαίνεται πως κατάφεραν να κάνουν το ‘’μπλάκ χιούμορ’’, ‘’ρέντ χιούμορ’’!
    Τη δική της θεωρία για το υπερταμείο ανέπτυξε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά.
    Παραδεχόμενη ουσιαστικά πως η κυβέρνηση παραχώρησε για 99 χρόνια την εθνική κυριαρχία στους δανειστές μέσω του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, αφού το συνέκρινε με τα 400 χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς. Συγκεκριμένα, η κυρία Βαγενά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου Stigma FM, είπε: «Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε. Έχουμε ως λαός μεγάλες αντοχές. Είμαστε ανίκανοι ως κράτος από μόνοι μας να διαχειριστούμε τη δημόσια περιουσία, αυτό έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες. 
Είναι αναγκαία η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Το πρώην ΤΑΙΠΕΔ είχε την έννοια της πώλησης, το νυν Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει τη λογική της αξιοποίησης με τη μορφή σύμπραξης Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Με όρους ευνοϊκούς για το κράτος».
Το Δημόσιο κατάντησε για πολλούς ένας παράδεισος τεμπέληδων
    Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση και στο Δημόσιο, υποστηρίζοντας πως τόσα χρόνια μετατράπηκε για πολλούς σε παράδεισο των τεμπέληδων.  «Μια ζωή το όνειρο του Έλληνα ήταν να μπει στο Δημόσιο.  Λέγαμε "μπήκαμε στο Δημόσιο, ας βρούμε τώρα και μια δεύτερη δουλειά". Το Δημόσιο κατάντησε για πολλούς ένας παράδεισος τεμπέληδων - εννοείται ότι δεν είναι όλοι έτσι. Πρέπει όμως επιτέλους να σταματήσουμε αυτή τη λογική».
Αμετανόητη η Βαγενά, τώρα λέει: Πότε είχαμε εθνική κυριαρχία σε αυτόν τον τόπο;
Επιμένει να προκαλεί με τις δηλώσεις της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά.
    Υπενθυμίζεται ότι χθες δήλωσε: «Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε». Σήμερα, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, είπε αρχικά ότι δεν ήταν ακριβώς έτσι αυτό που είπε, αλλά στη συνέχεια έκανε λόγο για λυσσαλέα επίθεση στο πρόσωπό της, συντονισμένη και πρόστυχη και ανέντιμη.
«Η δήλωση που έκανα ήταν για τους ευφυείς»
    Η κυρία Βαγενά, επανερχόμενη στη δήλωση που προκάλεσε σάλο, εμμέσως πλην σαφώς αποκαλεί χαζούς όσους την επέκριναν. «Η δήλωση που έκανα απευθύνεται σε ευφυείς ανθρώπους και όχι σε φαρμακερά φίδια», ανέφερε.
«Θεωρεί ποτέ κανείς ότι είχαμε εθνική κυριαρχία;»
    «Πριν καιρό, συνάντησα δυο γυναίκες στα Φάρσαλα. Και μου είπαν: "Μη στενοχωριέσαι, μωρέ Άννα. Εδώ αντέξαμε τόσα. Αντέξαμε κατοχές. Θα τα πάρουμε πίσω". Αυτά τα λέει ο υγιής κόσμος και όχι τα φαρμάκια. Λυπάμαι πολύ αν μένουμε στις λέξεις. Θεωρεί ποτέ κανείς ότι είχαμε εθνική κυριαρχία; Πότε είχαμε εθνική κυριαρχία σε αυτόν τον τόπο; Γιατί είμαστε υποκριτές;», είπε ακόμα.
Και η Βαγενά ζορίστηκε, αλλά το ψήφισε το πολυνομοσχέδιο
(μήπως απο το πολύ το ‘’ζόρι’’ της ‘’ξέφυγε’’ και τίποτα?)
    Η κα Βαγενά είπε ακόμα ότι ζορίστηκε πολύ να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και είπε χαρακτηριστικά: «Εφτασε η στιγμή που σκέφτηκα να μην το ψηφίσω. Πήρα συνειδητά την ευθύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου